avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligativiate depunere declaratie unica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligativiate depunere declaratie unica

Buna ziua,

Pentru un contract de drepturi autor singular (valoare aproximativ 3000 lei) incheiat in luna decembrie 2018 este obligatorie depunerea declaratiei unice? Mentiuni:
1. Impozitul pe venit s-a retinut la sursa, beneficiarul a depus declaratia 112
2. Pe parcursul anului 2018 nu s-au obtinut alte venituri (nu sunt salariat)
3. Nu doresc plata CAS si CASS
4. Pe anul 2019 estimez un venit asemanator, tot prin contract de drepturi de autor
5. In anul 2018 nu am depus declaratie unica (pentru estimare venit)
6. Obisnuit din anii anteriori, am mers la inceputul lunii ianuarie la ANAF sa depun si sa declar contractul (in mai putin de 30 zile de la data contractului), cei de acolo nu au stiut ce trebuie depus asa ca m-au sfatuit sa depun tot declaratia 020 ca si anii precedenti.

Va rog daca ma puteti lamuri daca sunt obligat sa depun declaratia unica si daca mai trebuie sa depun/declar viitorul contract de drepturi autor de pe parcursul anului 2019.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:21, 1 Februarie 2019
Impozitul pe venit s-a retinut la sursa, asa cum ati scris. La acest nivel de venit nu platiti contributii sociale. Deci nu aveti pentru ce sa depuneti declaratia unica entru a inchide anul 2018 si nu depuneti nici pentru estimatul lui 2019 decat daca doriti optional sa platiti cass.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns, va rog sa imi spuneti si daca mai trebuie sa depun/declar viitorul contract de drepturi autor de pe parcursul anului 2019, sau este de ajuns declaratia 112 a beneficiarulu?
Doar beneficiarul. Cititi raspunsul precedent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii anaf si cass persoana fara venituri silviamar silviamar Buna ziua, am urmatoarea situatie. Incepand cu august 2018, din motive personale nu mai sunt angajata, iar in 2018 am inchis si PFA-ul pe care il aveam din ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica pfa, cass platit anticipat wrunning wrunning Buna ziua! Ca persoana fizica, in anul 2018, nu am avut niciun fel de venit si la finalul anului am achitat suma de 1440 lei, echivalentul a 6 salarii minime ... (vezi toată discuția)
Întâmpin câteva dificultăți legate de completarea declarației unice pentru pfa cu venit 0, vă rog să mă ajutați Bogdan52 Bogdan52 Buna ziua, Intampin cateva dificultati legate de completarea formularului pentru declaratia unica. Sunt PFA individual cu impozitare in timp real, insa anul ... (vezi toată discuția)