avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... demisia la functionarii publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

demisia la functionarii publici

Buna ziua
Conform art 102 din Legea nr.188/1999 functionarul pb poate sa comunice incetarea rap de serviciu prin demisie care produce efecte dupa 30 de zile de la comunicare.
Intrebare: perioada dintre data inregistrarii demisiei si implinirea celor 30 de zile este considerata preaviz? Si ce masuri se pot lua fata de pers in cauza in situatia in care sunt zile in care nu se prezinta la serviciu sau savarseste abateri disciplinare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: camelusa , utilizator 15:48, 18 Noiembrie 2009
Preaviz este numai daca angajatorul iti comunica decizia de eliberare din functia publica ,invers nu merge , si da pina la incetarea activitatii in calitate de functionar public demisionar te supui legii 7/2002 ( codul de conduita al FP), si poti lua taoate sanctiunile cuprinse acolo!teoretic, pentru ca practic nu vad cum pot fi parcursi toti pasii de la comisia de disciplina: sesizare, convocare, audiere,sanctionare, comuncare sanctiune... e prea
Incetarea raportului de serviciu se poate face si cu acordul partilor, consemnat în scris, conform art. 97, lit. b) din Legea 188/1999. In acest caz nu sunt necesare cele 30 de zile. Asta daca se cade de acord...

ART. 97
Incetarea raporturilor de serviciu ale functionarilor publici se face prin act administrativ al persoanei care are competenta legala de numire in functia publica si are loc in urmatoarele conditii:
a) de drept;
b) prin acordul partilor, consemnat in scris;
c) prin eliberare din functia publica;
d) prin destituire din functia publica;
e) prin demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea raporturilor de serviciu tif tif Buna ziua, Ma numesc Tobosaru Ion Florin si sunt functionar public intr-o primarie si doresc incetarea raportului de munca. Cum trebuie sa procedez, ce ... (vezi toată discuția)
Raport de serviciu roxana_royx roxana_royx Care sunt modalitatile de stingere a raportului de serviciu? (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu in cazul unui functionar public al carui raport de serviciu este suspendat mimi.luc mimi.luc Buna ziua, Sunt functionar public, iar raportul de serviciu este suspendat pe motiv de concediu pentru crestrea copilului pana la varsta de 2 ani. Acum am ... (vezi toată discuția)