avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inca un divort, am nevoie de informatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inca un divort, am nevoie de informatii

o doamna casatorita de vreo 25-28 de ani doreste sa depuna actele pentru divort datorita faptului ca sotul are o atitudinea necorespunzatoare si se manifestata prin violenta fizica.
acum intrebarea este: daca se ataseaza la dosar acte de la medicul legist, se poate trece peste asa zisa perioada de conciliere de 2 luni?
daca nici asa, daca se mai ataseaza la dosar plangeri la politie pentru vatamare corporala(se vad vanatai pe corp), se poate grabi actiunea de divort?
pe deasupra mai sunt si martori care nu sunt din familie.

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmen.paun , utilizator 12:36, 27 Aprilie 2006
Cand introduce-ti actiunea de divort anexati si toate documentele de care intelegeti sa va folositi iar verbal la termenul de judecata solicitati pronuntarea divortului in termenul cel mai scurt posibil.
Numai in cazul divortului prin acordul sotilor este reglementat termenul de 2 luni. In cazul dvs., puteti cere desfacerea casatoriei din culpa sotului, situatie in care se va fixa un termen de judecata normal (de regula la o luna dupa depunerea cererii). Pe de alta parte, in cazul divortului prin acord, instanta se poate pronunta chiar la primul termen de judecata, daca ambele parti sunt prezente. In cazul divortului din culpa sotului, instanta va mai acorda cel putin un termen pentru administrarea probei cu martori. Ca o solutie la aceasta din urma situatie, ati putea cere proba cu un singur martor comun pe care sa-l aduceti la primul termen de judecata pentru a fi audiat. Asta, bineinteles, daca va intelegeti cu sotul dvs. Daca nu, cu siguranta acesta va cere un termen pentru a-si aduce martor propriu. In functie de situatia care va aflati, alegeti procedura adecvata. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dupa 3 luni ByOn ByOn buna seara . am o intrebare scurta .se poate divorta dupa 3 luni de casatorie daca nu au copii si nu a nimic de impartit? (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Divort la cinci luni dupa casatorie sonder sonder Buna.Am nevoie de cateva informatii legate de divort.Suntem casatoriti de cinci luni,nu avem copii,nu vor exista bunuri de impartit,totul se face de comun ... (vezi toată discuția)