avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la transport
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la transport

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie. Firma noastra este neplatitoare de TVA. Importam faianta dintr-o tara din afara Europei, marfa care va fi transportata de o firma din Austria. Initial ni s-a spus de catre firma de transport ca ni se va emite factura externa fara TVA. Apoi am fost anuntati ca firma noastra nu are CUI ul recunoscut european si ni se va emite factura cu TVA. Am o intrebare: daca platim TVA-ul la transport o data (firmei de transport din Austria) il mai achitam inca o data si in vama romaneasca? In plus, nu intelegem ce ezte acest CUI nerecunoscut european. Numar EORI avem, este cumva vorba de codul EUID? Astept cu interes raspunsul dv.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Consignment stock TiberiuOlaru TiberiuOlaru Incerc sa startez aceasta aplicatie cu ajutorul: - unui furnizor din Austria (care produce si livreaza marfa intr-un depozit din Romania al unei terte parti); ... (vezi toată discuția)
Plata tva import marfa din vietnam rdi rdi Buna ziua. Sunt o intreprindere individuala neplatitoare de TVA si as vrea sa import marfa (haine) din Vietnam. Ce taxe trebuie sa platesc in Romania cand ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie sua Alex N Alex N Buna ziua, Am o firma neplatitoare de TVA, dar de asemenea am si un cod de tva pentru achizitii intracomunitare. Intrebarea mea este, daca vreau sa aduc ... (vezi toată discuția)