avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitie SUA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitie SUA

Buna ziua,

Am o firma neplatitoare de TVA, dar de asemenea am si un cod de tva pentru achizitii intracomunitare. Intrebarea mea este, daca vreau sa aduc ceva pe firma, din SUA, cum se procedeaza? ce CUI le trimit ca sa faca factura?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alex N , utilizator 14:06, 24 Decembrie 2020
Buna seara,

Codul de inregistrare, nu cel de tva.Codul special de tva il utilizati doar ptr comert UE.
Mulțumesc pentru raspuns. Exista oare și pt SUA un plafon care nu ar trebui depășit, cum e cel de 10000 euro(36000lei) in UE?
De regula cand soseste marfa prin curier, vi se comunica si tva ul de plata la import si il achitati firmei de curierat.Tva ul platit il includeti in costul marfii ca oricare alta taxa.Va este necesar sa aveti un numar EORI ptr importuri,

Inainte de efectuarea unui import de bunuri este recomandabil sa va adresati unui birou vamal de import.Daca formalitatile de import le indeplineste firma de curierat, ii intrebati inainte pe dansii si legat de obtinerea numarului EORI.
Ok, multumesc mult pentru informatii. Sarbatori fericite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare de tva - achizitii din china anairam_unid anairam_unid Buna ziua O firma neplatitoare de TVA poate face achiztie din China? Ce declaratii trebuiesc depuse pt aceasta acizitie(sin in cat timp)? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Care sunt taxele vamale de plătit, tva-ul daca importam textile direct din turcia Texline Texline Bună ziua! De curând ne am deschis o firma(SRL neplatitor de TVA ), de materiale textile. Momentan nu facem import. Le reluam de aici din România en-gros ... (vezi toată discuția)