avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA import marfa din Vietnam
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA import marfa din Vietnam

Buna ziua.
Sunt o intreprindere individuala neplatitoare de TVA si as vrea sa import marfa (haine) din Vietnam. Ce taxe trebuie sa platesc in Romania cand produsele ajung la vama?
Unii spun ca platesc 12% taxe vamale si 24% TVA. Dar eu nu sunt paltitor de TVA.
Altii spun ca platesc doar taxe vamale, TVA-ul il platesc la achizitionarea marfii in Vietnam (si am vazut ca ei au TVA doar de 10%)
Pana la urma cum este?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rdi , utilizator 13:19, 1 Octombrie 2014
Nu stiu taxe vamale cat trebuie sa platiti dar TVA-ul este 24% si il platiti in vama. Cumparati marfa fara TVA din Vietnam.
Sunteti inscris in EORI?
Buna ziua.
Nu, nu sunt inscris in EORI. Acum am citit si eu despre el. Am pus intrebarea aici pt ca am citit pe un alt site o discutie exact referitor la subiectul meu si consultantii spuneau clar ca nu se plateste TVA in Romania ci in tara de unde se face importul, asa ca eu nu sunt sigur. Oricum contabilitatea a fost intotdeauna o materie imposibila pt mine. Tot respectul pt cei care au reusit sa o invete si sa o inteleaga.
cum aduceti marfa? prin vama? sau prin curier care face el insusi vama? fiind haine presupun ca vreti sa aduceti mai multe odata si vor ajunge intr-o forma sau alta in vama. Ganditi-va si la urmatorul aspect ... daca cumparati din tara veti cumpara marfa fara TVA doar pentru ca sunteti neplatitor de TVA?
Asa este, aveti dreptate, am cumparat haine si din tara si pe factura a fost adaugat TVA, deci evident am platit si TVAul. Da, marfa cred ca va fi adusa prin curier, nu am gasit o modalitate mai rapida si mai ieftina (chiar daca nici prin curier nu e chiar ieftin).
Inteleg ca mai intai va trebui sa obtin acest nr EORI si apoi sa ma apuc de treaba!
As fi preferat sa cumpar din tara, dar din pacate sunt putini cei care vor sa dea acte.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe import china calin andrei calin andrei Buna ziua, Doresc sa achizitionez 2 utilaje din China pe care sa le utilizez in procesul de productie (un CNC si o masina de infoliat).Care sint toate taxele ... (vezi toată discuția)
Import elvetia Maria_1980 Maria_1980 Buna ziua, As dori daca se poate sa ma informati cum as putea importa din Elvetia in Romania un tir cu marfa. Detin o firma platitoare de tva in Elvetia si ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale prin curierat rapid NituC NituC Buna ziua , Incerc sa imi deschid un magazin online dar inainte sa incep trebuie sa ma informez cu privire la anumite aspecte . Am inteles ca daca ... (vezi toată discuția)