avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Taxe import China
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Taxe import China

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez 2 utilaje din China pe care sa le utilizez in procesul de productie (un CNC si o masina de infoliat).Care sint toate taxele pe care trebuie sa le achit?
Am inteles ca se pot aduce utilajele prin firme de curierat din Germania/UK.In acest caz marfa venind printr-o tara UE se mai considera import sau e achizitie intracomunitara si nu mai platesc taxe? Pot face acest lucru in conditiile in care banii pentru utilaje sint din fonduri de la stat si daca da cum inregistrez actele in contabilitate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:11, 28 Ianuarie 2015
Legat de mediu, trebuie sa platiti Administratiei Fondului pentru Mediu taxa pentru ambalajele introduse pe piata. In general este vorba de paletii de lemn pe care vin componentele utilajului, folie de protectie, etc. Firma de curierat este doar transportator si nu influenteaza natura importului
Si asta e tot ce am de platit???? Fara TVA, accize, etc.? Legat de firma de "curierat/casuta postala", se pare ca nu sinteti dispusi sa oferiti solutii pentru a scapa de taxe (e oarecum de inteles).
Stie cineva daca avem Free Trade Agreement cu Turcia? Eu stiu doar de Korea de Sud. Multamiri.
Un raspuns va rog!!!!!!
Si mai am o intrebare:daca iau marfa din UE (adica intracomunitar), e vorba de materiale de contructii ca sa amenajez o sala de sport, platesc TVA???
Multamiri.
Se plateste TVA in vama si taxe vamale in locul importului.
Daca se face importul la noi, se plateste 24 % TVA plus taxe vamale( vedeti la vama cat este ca nu le stiu pe de rost)
Daca il faceti in germania o sa platiti TVA ul de acolo (23 % parca este) plus aceleasi taxe vamale( care sunt uniforme in UE)
Pt a doua intrebare, depinde de statutul firmei din RO: Taxe vamale nu exista, dar TVA da:
Daca firma romaneasca este platitoare de tva si inregistrata in ROI ( si vanzatorul la fel) nu se plateste TVA( se face taxare inversa)
Daca nu este si partenerul extern este, se poate cumpara max 34.000 lei ( 10.000 E) fara complicatii. Se plateste TVA ul de la vanzator. Peste aceasta suma trebuie sa va inregistrati in ROI si platiti TVA in Romania( dar cumparati fara TVA ul lor)
SAMD.. sunt multe variante. Legea nu e asa simpla... click si gata
Mai multe detalii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara pusabl2014 pusabl2014 Buna ziua , sunt srl si am facut achizitie intracomunitara de la firma din Austria cu produse care au trecuta pe factura cod vamal si originea produselor: ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru import misulikka misulikka buna, eu urmeaza sa cumpar utilaje pentru fabricarea peletilor apoi sa le vand. intrebarile mele sunt; 1 eu detin un pfa cu activitate in depanare si ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)