Locuiesc la casa,si in luna iunie 2009 am primit factura cu cei mai multi m3 de meteorica:35,01m3(si 0,1 va dati seama ce precizie?)si 9 m3 de potabila preluati de la ei,pt care am avut de plata92,89 ron .De atunci am facut nenumarate sesizari:
- la soc. cu care am contractul,cred ca vreo 5,i-am chemat la fata locului,au venit de 3 ori,si pe timp de ploaie,dupa 4 zile de ploaie(cind a plouat in oct. mult) si cu cineva de la Prot.Consumatorului, si degeaba:imi scriu ca in incinta exista canalizare care poate prelua apa meteorica.Am cerut sa mi se monteze debitmetru,asa cum la intrare este apometrul societatii, asa sa-mi masoare si la iesire,si m-au pus sa-l platesc eu,daca vreau asa ceva. In canalizare deversez doar apa menajera de la baie si bucatarie, iar pe linga casa si pe terenul aferent nu am nimic amenajat sa colectez apa de ploaie si sa o deversez in canalizarea societatii.De ce doar apometrul trebuie sa fie al lor si debitmetrul nu?
-la Prot.Consumatorului vreo 2 sau 3 si la fel imi trimit sceleasi formule dupa care se calculeaza, in fctie de supraf construite(90% din cit ploua impreuna cu un coef,si in fctie de ce precipitatii da ANM-ul),neconstruite(10% din cit ploua), nu conteaza ce au vazut pe teren,de asta nu aminteste nimeni,ca nu colectez si nu deversez apa meteorica in canalizare.
- la Primarie 2 sesizari,careia ii este arondata soc. respectiva,iar de acolo nici nu s-au sinchisit sa raspunda prostilor de platitori de taxe ,impozite si alte servicii inventate doar pe hirtie,ca asta, in care platesc o data preluarea unui nimic(apa meteorica)si inca o data epurarea ei,pt ca soc. nu are trasee separate in oras pt menajera si meteorica.#-o
Nu sint singura revoltata in oras, sint nenumarati.:((
Are cineva cum sa verifice daca cantitatile totale de apa epurata de pe facturile tuturor sint egale cu cantitatile de apa la intrarea in St.de Epurare, pt ca de la mine in mod sigur nu au primit 35,01 m3 de meteorica doar in luna iunie.De atunci primesc in continuare in jur de 10 m3 de meteorica,doar in sept au fost 2,5, iar acum am de plata din nou 64,55 ron pt 5 m3 pe potabila luati de la ei si 27,62 de meteorica,nici incalziti nu cred ca costa atit cei 5 m3.Am selectat doar din cele doua facturi,iunie si octombrie,cam 100 lei sint pt apa meteorica care se scurge gravitational la baza casei mele,nicidecum nu e atrasa orizontal de gura lor de canalizare care se afla la 3 m de limita de proprietateunde este amenajat camin zidit.Sa nu mai pun la socoteala :curtea mea este mai jos (~1m)de dom.public pt ca s-a suprainaltat drumul si trotuarul in timp,si pe timp de ploaie imi curge apa in curte de am aleea sparta la poarta,si trebuie sa sar peste balta.
Cind le-am aratat celor de la soc. apa care curge din strada au zisca: Ce...cit curge? Dar ei imi factureaza si ,01 m3 din formulele din birou!La intrebarea: Sa-mi arate pe unde dau apa meteorica,au zis ca se infiltreza prin rosturile de la camin, iar conducta e goala acum, dar dup-aia....(asta se intimpla in oct dupa 4 zile consectutive de ploaie).Sau un raspuns de la sediu,dat de altcineva:Sa ma uit pe teava,ca o s-o vad (apa meteorica).O invit sa ne uitam impreuna.
Am de gind sa chem televiziune, sa filmeze tot impreuna cu facturile ,probabil asa e legea,interpretabila ,iar noi trebuie sa plecam capul si platim, indiferent de tot ce v-am prezentat mai sus.Poti sa aplici acele formule daca omul nu-ti da apa meteorica la canal,ca si cum le-ar da?Ieri am intrebat pe cineva de la un bloc cu 4 et ce cantit de apa meteorica are pt un apart: 2,8m3.Daca inmultim macar cu 15apart=42 m3=42000 litri.Cred ca chestia asta este pe tara,am mai vazut discutii pe forumuri,de prin Moldova.Debitmetrul costa intre 3500 si 4000 euro,o fosa ecologica ma duce cu montat la 5000 ron.Astea sint solutiile mele in secolul 21 ,locuind in mijlocul unui oras frumos,nu in virful dealului, ca sa fiu impacata ca nu ma fura societetea ? Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
Sint banii de cadouri ai copiilor mei dati la aceasta societate pe degeaba(eu somera tehnic de 3 luni,si nu se stie ce va mai fi:sorry:).Multumesc anticipat.
Situatie delicata care in fapt acopera sume care intra la bugetul local,si la blocuri este la fel,indiferent daca detin scurgeri care se deverseaza in canalizarea sau nu.
Daca si protectia consumatorului nu va lamurit nu ramane decat ,toti cei nemultumiti sa formulati actiune impotriva regiei de apa