avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestație la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestație la executare

Va rog sa mi spuneți dacă este legal ca după executarea silită, a unui angajator, care nu a respectat o decizie a instanței care prevedea contravaloarea a 20 tichete de masa/lunar, la care se adaugă dobânda cuvenita perioadei 2011-2015, anumite complete de judecata sa respingă contestația angajatorului și altele sa o accepte, cu reîntoarcerea executării. Executarea a fost făcută în martie 2018, și noi, angajații, suntem târâti in instanță, pe motiv ca banii trebuiau dați în tranșe pe cinci ani potrivit OUG 57/2015. Nu vorbim de drepturi salariale câștigate în instanță, ci de alocația de hrană sub forma tichetelor de masă, care erau doar impozitate, nu făceau parte din salariu.
Plus ca s a contestat tardiv, depășind termenul legal, dar unele instanțe consideră nefondată cererea. Nu am mai auzit ca o executare silita făcută în baza unei sentințe judecătorești sa fie "reîntoarsa ". Nu se creează o anomalie juridică?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
marinela1205, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi banesti de la fostul angajator rinalda rinalda Buna ziua, In anul 2012 prin hotarare judecatoreasca s-a stabilit sa primesc drepturi banesti de la fostul angajator. Este vorba de suma de 400 lei ce ... (vezi toată discuția)
Tichete masa acordate la srl cu capital social dat de consiliul local andy.m.i. andy.m.i. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Se pot acorda tichete de masa salariatilor dintr-o societate cu raspundere limitata infiintata de consiliul ... (vezi toată discuția)
Este legal? arlette arlette Buna ziua. As vrea sa stiu daca in Contractul Colectiv de munca la nivel de unitate este legal sa fie stipulat ca tichetele de masa cuvenite sa fie ... (vezi toată discuția)