avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Buna seara, Va rog sa ma îndrumați in problemă de mai jos:
M-am angajat la o firma am semnat CIM cu data de 31 ian pe perioada nedeterminat începând cu 01.02.Am lucrat decât o zi.Problema este ca mi s-a oferit un alt job mult mai ok si nu vreau sa mai ma duc.Cum trebuie sa procedez? Trebuie sa ma prezint la locul de munca pentru ai anunță că încetez CIM sau pot pur si simplu sa sun si sa anunt avand in vedere ca am lucrat la ei doar 1 zi..Se poate anula CIM?Daca am semnat sunt obligata sa mai lucrez?
Va multumesc,
Cu respect

Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:51, 3 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti in perioada de proba, depuneti o simpla notificare catre angajator ca doriti incetarea c.i.m. in timpul perioadei de proba, potrivit dispozitiilor art.31 din Codul Muncii.
Nu se acorda preaviz in acest caz.

Art. 31
.....
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
......
CIM nu se anuleaza, dar se poate inceta in perioada de proba (asa cum a mentionat colegul meu mai sus) printr-o simpla notificare.
Insa pt a beneficia de aceasta prevedere legala trebuie ca aceasta clauza contractuala sa fie inserata in CIM. Perioada de proba nu este o clauza obligatorie.
Mai multe puteti citi aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun demisia, trebuie sa mai stau in preaviz? elmauss elmauss buna seara, lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi incetez contractul de munca si nu stiu cum? alexandru90 alexandru90 Salutare !! Sunt nou pe forum si am o problema la locul de munca. Eu vreau sa mi incetez contractul individual de munca dupa 20 de zile. In clauze am ca ... (vezi toată discuția)
Demisia incazul contractului pe perioada determinata claudiastoi claudiastoi Buna seara! Am si eu o intrebare, luni, in 30.01 am incheiat un contract pe perioada determinata din data de 01.02-01.04, urmand ca astazi 31.01 sa urmez un ... (vezi toată discuția)