nikol.ilea a scris:
Nu aveti de ce sa semnati un act aditional de miscorare a salariului. Nu este legal sa va ceara asa ceva.
Intr-adevar multi angajtori in aceste cazuri desfiinteaza locul de munca.
Sfatul meu este sa nu semnati, dar alegerea este a dvs.
Nu este normal si nu este cinstit sa se scada remuneratia in timp ce volumul de munca ramane acelasi. Dar devine legal cand angajatul isi pune semnatura pe actul aditional.
Noi (firma de confectii) am avut un caz al unei doamne care a venit de la o alta firma cu un nivel mare de salarizare. Dupa jumatate de an in care a avut luna si referatul de sanctionare pentru defectele produse, am avut doua optiuni: ori trecerea la un nivel inferior de salarizare (corespunzator operatiilor pe care ea era capabila sa le faca) ori desfacerea contractului de munca pentru necorespundere profesionala. Am facut adresa la ITM Bacau si ni s-a raspuns ca micsorarea salariului este legala atata timp cat modificarea se face respectand prevederile art. 41 din Codul muncii
art. 41 (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai cu acordul partilor.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente: [...] e) salariul [...]