avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... actul aditional de micsorare de salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

actul aditional de micsorare de salar

am primit un act aditional prin care conveneam cu firma la care lucrez sa-mi micsoreze salariul de pe cartea de munca.
azi am discutat cu juristul,motivul fiind criza mondiala si faptul ca ei au incercat prin mai multe operatiuni scaderea cheltuielilor si in cele din urma au ajuns si la salarii,lucru cu care nu am fost de acord?l
ar putea sa-mi schimbe cumva locul de munca sau locatie bazandu-se pe alte chestii?
am avut 2 sanctiuni scrise la adresa mea cu ceva timp in urma?
Cel mai recent răspuns: georgika , utilizator 18:55, 11 Decembrie 2009
ok.......da, am fost de acord cu acest act aditonal,nu prea mi.au dat de ales,dar as putea cumva sa ma asigur ca o sa primesc net 600RON?
Bineinteles ni s-a spus ca salariul brut este de 640RON, insa net o sa ajungem la 500..deci...cum ar fi nici minimul pe economie...este legal? atat de mult se impoziteaza la doar 640 RON sa se impoziteze 140RON??
georgika a scris:

ok.......da, am fost de acord cu acest act aditonal,nu prea mi.au dat de ales,dar as putea cumva sa ma asigur ca o sa primesc net 600RON?
Bineinteles ni s-a spus ca salariul brut este de 640RON, insa net o sa ajungem la 500..deci...cum ar fi nici minimul pe economie...este legal? atat de mult se impoziteaza la doar 640 RON sa se impoziteze 140RON??

Nu e doar impozitul pe salariu oprit, ci si contributiile salariatului la somaj, sanatate si pensie. Si, din pacate, minimul de 600 este brut, cu alte cuvinte este salariul ce se trece pe carnetul de munca, nu cel pe care-l luati in mana (net).
Si daca in actul aditional sau in contractul colectiv de munca nu este prevazuta acea prima de care vorbeste, nu prea aveti ce reclama. :(
:( dar nu este corect, lucrez 5zile / sapt 8ore/zi PLUS ca mai suntem obligati sa ramanem peste program daca nu reusim sa facem norma!!!!!!! Si chiar nu se poate face nimic? sa raman doar cu atat??? :( 500 Ron?! :sorry:
Atunci cred ca mai bine este sa plec eu daca gasesc alt job,nu?
Atata vreme cat ati semnat...nu mai aveti ce face.
Incercati dupa sarbatori sa va gasiti un alt job (multa bafta!) si pe viitor nu mai semnati nici un act de miscorare a salariului.
ok, acum inteleg :(
va multumesc pt sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim? Gabriela Dirtu Gabriela Dirtu Sotul meu este angajatul unei firme din Ploiesti care se ocupa cu transportul de persoane. Dispecer. Luna asta cand a cerut o adeverinta de salariu a constatat ... (vezi toată discuția)
Micsorare salariu ileanaB ileanaB Buna seara , Firma la care lucrez la angajare ( 2008 ) am semnat contractul individual de munca cu salariu brut de 1384.00 Ron + bonuri de masa si 21 zile ... (vezi toată discuția)
Micsorarea salariului fara stirea salariatului alin13c alin13c Buna ziua, Vineri am aflat ca eu de 2 luni am salariul micsorat la minim pe economie, de la 2500 la 785 net, fara acordul meu si fara a semna act aditional. ... (vezi toată discuția)