avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate fi rectificat un contract vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate fi rectificat un contract vanzare-cumparare?

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in aceasta situatie.
1. Poate fi rectificata o documentatie cadastrala care nu respecta nici inscrisurile/dimensiunile din actul de proprietate si nici situatia reala din teren? Cum trebuie procedat si unde?
2. Dar mai ales contractul de vanzare-cumparare care a avut la baza o astfel de documentatie cum se rectifica? Unde?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vida , utilizator 16:43, 3 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Pentru documentatia cadastrala va trebui sa va adresati OCPI solicitand aceasta rectificare. Ei va indruma care sunt pasii de urmat.
Dupa aceasta rectificare solicitati notarului sa emita o incheiere de rectificare act de vanzare cumparare.
Multumesc pentru raspuns d-le av. Kiritescu. Fiind insa vorba de suprafata construita ce trebuie rectificata si cum aceasta a influientat in plus atat valoarea tranzactiei cat si taxele s-ar putea ca notarul sa nu vrea sa faca rectificarea?? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara liamic43 liamic43 Pentru modificarea inscrierilor din CF,suprafata reala mai mare ,va rog LEGISLATIE MULTUMIRI (vezi toată discuția)
Problema schimbare tarla Panciu Panciu Buna ziua, Am urmatoarea problema: doresc sa vand un teren dobandit in urma cu 15 ani, prin act de partaj. In perioada aceea, terenul apartinea de comuna X ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)