avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

carte funciara

Pentru modificarea inscrierilor din CF,suprafata reala mai mare ,va rog LEGISLATIE

MULTUMIRI
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 15:01, 10 Februarie 2010
1. Nu puteti rectifica CF daca nu aveti un act juridic valabil care sa ateste calitatea d-voastra de proprietar.
2. Obtineti acest act fie rectificarea actului de proprietate fie pe cale judecatoreasca fie ca urmare a unei erori materiale din contractul de vanzare-cumparare incheiat la notar.
Am contract vanzare cumparare,am 40 ani de cand stapanesc terenul ..Este vorba despre legislatia aplicabila modificarii suprafetei tabulare inscrise cu suprafata reala. Deci e vorba de legislatie nu de drept.
Ordinul 634 / 2006 regulamentul privind continutul si modul de intocmire al doc cadastrale in vederea inscrierii in Cf... cu modificarile ulterioare.... [ link extern ] .
de fapt trebuie sa luati legatura cu un topograf autorizat de ocpi ( lista cu autorizati la OCPI din judetul dvs.) se face un proces verbal de identificare a limitelor cu vecinii... si intr-o documentatie simpla de actualizare. va rectificati supr

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta de suprafata teren magdalena111 magdalena111 Buna ziua, Am cumparat un teren a carui suprafata reala este mai mare decat in acte. Diferenta de suprafata este de 11%. Cum as putea sa trec si aceasta ... (vezi toată discuția)
documentatie cadastrala si obtinere numar cadastral pacurar pacurar Am cumparat in anul 1999 o casa cu teren inscrisa in Cartea funciara si avand nr.topo (in Oradea) doar ca acum pt a putea obtine o autorizatie de modificare ... (vezi toată discuția)
Anulare cf teodora_felicia teodora_felicia Buna ziua! Sunt proprietar asupra unor terenuri inscrise in mai multe CF-uri, insa suprafetele nu sunt exacte, exista dubluri pentru aceeasi suprafata si nr. ... (vezi toată discuția)