avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare cf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare cf

Buna ziua! Sunt proprietar asupra unor terenuri inscrise in mai multe CF-uri, insa suprafetele nu sunt exacte, exista dubluri pentru aceeasi suprafata si nr. top sunt inconsecvente, date total aiurea. Pot sa solicit anularea acestor CF-uri si sa cer deschiderea altora in care situatia faptica sa fie corect reprezentata sau trebuie sa rectific fiecare CF in parte? Care este teneiul juridic? Va multumesc frumos!
In conformitate cu dispozitiile Legii nr 7/1996 republicata in 2006,conform art 34 Orice persoana interesata poate cere rectificarea inscrierilor din CF,daca probeaza legalitatea sustinerilor printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila
Faceti "cadastrul" = documentatie de actualizare si acordare nr cadastrale. Se face pe fiecare imobil in parte de catre un autorizat OCPI ( gasiti o lista la OCPI din jud dvs). in urma documentatiilor vi se vor acorda numere cadastrale, care vor fi inscrise in CF nou. Problema "suprafetelor" se rezolva tot in acele documentatii prin pv de identificare a limitelor semnate impreuna cu vecinii.
1. In primul rand, cred ca este vorba de carti funciare vechi din Transilvania.
2. Situatia din cartile funciare vechi nu a fost actualizata, atat din punct de vedere tehnic cat si juridic.
3. Daca terenul nu face obiectul Legii 18, atunci DA se poate actualiza in baza unei doc. cadastrale care reflecta situatia actuala a imobilului.
4. In baza acesteia se va deschide o noua carte funciara in baza Legii 7/1996.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unui proces de mostenire, eu si fratele meu ... marian_badea marian_badea Buna ziua, In urma unui proces de mostenire, eu si fratele meu am devenit proprietari pe cateva loturi de teren extravilan ( ca mostenitori ai mamei). In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unui proces de mostenire, eu si fratele meu ... marian_badea marian_badea Buna ziua, In urma unui proces de mostenire, eu si fratele meu am devenit proprietari pe cateva loturi de teren extravilan (ca mostenitori ai mamei). In ... (vezi toată discuția)