avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rectificare CF
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rectificare CF

Intr-o CFN s-a intabulat un imobil in baza documentatiei tehnice, a Titlui de Proprietate si a unui Certificat de mostenitor In favoarea nepotului. Nu s-a specificat CF Veche din care a fost dezmembrat imobilul nici in Certificat de mostenitor nici in CFN. Mai tarziu cumparatorul acestui imobil solicita primariei o adeverinta prin care intabuleaza casa defunctului in favoarea nepotului vanzator si mai apoi in favoarea sa specificand o CF Veche gresita nu ce-a faprica. Gresala a survenit prin faptul ca prntru aceeiasi casa s-au intocmit doua Certificate de mostenitor s-au intabulat in 2 CF diferite, CF Veche si CFN si s-au vandut la doi proprietari diferiti.
Cum se incadreaza fapta primariei eliberand aceasta adeverinta care se elibereaza doar mostenitorilor de drept, conform legii 544/2001?
Cum se incadreaza fapta cumparatorului care a intabulat adeverinta si care a solicitat prin cerere de rectificare CF in nume propriu, aducerea imobilului dintr-o CF Veche unde a fost fals intabulat imobilul, nu din carte funciara faptica.
Se face vinovat sau nu?
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Aurelian Gherasim, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aurelian Gherasim , utilizator 21:21, 19 Noiembrie 2012
Incadrarea legala o poate dispune numai autoritatea competenta in cercetare,in raport de probele existente la dosar
Fapta reprezentantilor primariei poate fi apreciata drept neglijenta in serviciu
Cumparatorul nu poate fi invinuit ,de cat in situatia in care a cunoscut situatia de fapt,
existenta a 2 CF
Aspectul ca bunul imobil a fost intabulat in 2 CF distincte nu constituie culpa proprietarului acestuia ,ci a inspectorilor OCPI-care detin competenta ,in temeiul L nr 7/1996 republicata ,sa verifice si sa dispuna incheiere de admitere sau respingere a cererii de intabulare
Un imobil este intabulat in CF N in baza unui certificat de mostenitor suplimentar si a unei documentatii cadastrale in baza legii 18/1991. Ulterior cumparatorul solicita o adeverinta primariei si intabuleaza acelasi imobil in favoarea vanzatorului, in baza aceeleiasi documentatii cadastrale. Se opereaza in CFN in felul urmator: imobilul intabulat prin certificatul de mostenitor se transmite cumparatorului, acelasi imobil intabulat de cumparator in favoarea vanzatorului se transmite a doua oara in favoarea cumparatorului. Cine se face vinovat pentru intabularea aceluiasi imobil de doua ori in aceeasi CFN ? Cumparatorul se face vinovat pentru faptul ca a facut rectificari in CF veche unde imobilu mai sus amintit a fost fals intabulat si la dezmenbrat in CFN, desi faptic imobilul s-au apartine dintr-o alta carte funciara veche?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulari Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim O Carete funciare veche cu 2 imobile, avand cota parte fiecare si imprejmuite, un imobil are casa, iar celalalt este o parcela de arabil. [b]Este legal ... (vezi toată discuția)
Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Vanzare casa efectuata in anul 2006 - imobil neintabulat alexandrasive alexandrasive buna ziua, prin agentie imobiliara am gasit o casa veche cu teren pe care am dori sa o cumparam. Am studiat actele de la proprietara si am observat o ... (vezi toată discuția)