avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Majorarea pensiilor de CAP
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Majorarea pensiilor de CAP

Buna ziua !! Ma numesc Daniela Teaca , si vin si eu cu o intrbare in ceea ce priveste majorarea pensiei mamei mele si anume : Mama mea ,primeste pensie de CAP, cu majorarea care sa facut , 441 Lei de la 375 si zice ca aude la tv. ca trebuia sa se ajunga la 640 Lei .Pe langa pensia de CAP , primeste si pensia de urmas de pe urma tatalui meu ,marita si aceasta 454 Lei , plus pensia de boala , marita si aceasta , de, 375 de lei . Intrebarea mea este : Sa facut corect calculul pentru pensia de CAP ?
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
Calcularea pensiei de CAP, utilizator
Cel mai recent răspuns: Calcularea pensiei de CAP , utilizator 17:52, 6 Februarie 2019
Calculul trebuie sa fie corect.
Eu cred ca nu este vorba despre pensie de boala(invaliditate, mai corect).
Nu se pot primi 3 pensii de catre aceeasi persoana.
Poate fi vorba despe indemnizatia de handicap.
Exact , pensie de handicap e, dar fiind vorba de mama , m'am abtinut sa folosesc expresia ,,handicap ''. Intrebarea era , daca sa calculat corect pensia de CAP , daca poate cineva sa-mi raspunda corect . Multumesc !
In mod normal pensia trebuie sa fie calculata corect.

Conditii pentru a se primi indemnizatia minima pentru pensionari gasiti aici:

[ link extern ]
Pensia de la CAP este calculată CORECT deoarece este cumulată cu pensia de urmaș. Întrucât are două pensii, ambele pensii cumulate sunt calculate corect.

Ca să poată beneficia de 640 lei pensie, trebuie să renunțe la una din cele două pensii cumulate.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
Dapix, utilizator
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala si handicap Luminița S. Luminița S. Buna ziua.In iunie 2016 am fost diagnosticata cu tumora san cu gradul 1 de malignitate si metastaza limfonodulara acuma stanga.Am urmat tratamentul cuvenit ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii imi interzice cumulul pensiei cu salariu SC OCTCRIS IMPEX SRL SC OCTCRIS IMPEX SRL Sunt pensionat de boala prin pierderea totala a capacitati de munca gradul doi de si pot sa mai muncesc casa de pensii imi interzice sa cumulez pensia cu ... (vezi toată discuția)