avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilant la radiere firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilant la radiere firma

Cine ma poate ajuta, am sold in 455 si pierderi anterioare, pot sa sting aceste sume, sau trebuie sa platesc mai intai impozitul la acest 455, firma este in lichidare, microintreprindere.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: luminitaavram , utilizator 20:30, 4 Februarie 2019
Nu aveti de ce sa platiti impozit la valoarea din soldul contului 455 pentru ca acei banii sunt bani cu care asociatul sau administratorul a imprumutat firma in anumite perioade din timpul actiitatii ei cu dispozitie de incasare si contract de imprumut. Si nu sunt venituri impozabile.
Contactati direct contabilul care va va pregati actele pentru faza a doua a lichidarii si radieri voluntare la registrul comertului.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
george-neagu, moderator
la fel mi se parea si mie, totusi 455 se inchide cu 758, deoarece nu merge 455 cu 117 debitor, asa scrie in ordinul cu reglementarile contabile la societati.... 758 e cont de venituri, inclus in baza impozabila la microintreprinderi, iar eu sunt din nou in dilema.multumesc oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Asociati creditori. dizolvare firma dannad001 dannad001 Impreuna cu sotia, am un SRL. Ambii suntem asociati, administratori si salariati (sotia-director societate, eu-contabil/economist). Firma este ... (vezi toată discuția)
Monografie lichidare microintreprindere MelaniaPopescu MelaniaPopescu Legat de operatiunile contabile de lichidare a unei societati platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor am o mare nedumerire. Anume cum inchid ... (vezi toată discuția)