avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa sot

Buna ziua, v-as ruga un raspuns pentru urmatoarea situatie. Intr-un cuplu fara copii, sotul primeste mostenire dupa tatal sau decedat un imobil. Sotia are 2 copii dintr-o relatie anterioara. Dupa moartea sotului, cum se imparte dreptul la imobilul mostenit de acesta? Precizez ca mama sotului si fratii acestuia sunt in viata. Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:43, 4 Februarie 2019
Sotia mosteneste 1/3 in concurs cu mama si fratii decedatului.
Nu inteleg de ce ati mentionat ca sotia are copii din alta casatorie ca nu are relevanta
Sotia 1/3, fratii 1/3, mama defunctului 1/3.
Daca sotul decedeaza primul.
Dupa decesul sotiei, cota ei de 1/3 va fi mostenita de cei doi copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua as dori sa stiu ce drepturi are sotia/sotul supravetuit ... lili74a lili74a buna ziua as dori sa stiu ce drepturi are sotia/sotul supravetuit in cazul in care nu exista copii decat din casatoria anterioara asupra dreptului de ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune mioaraghiorma mioaraghiorma cine mosteneste averea unui cuplu in care sotul are doi copii dintr-o casatorie anterioara si o sora vitrega iar sotia doi nepoti de la un frate decedat. ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)