avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Local cu spatiu pentru fumatori. Se poate? Cum?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Local cu spatiu pentru fumatori. Se poate? Cum?

Buna ziua.

As dori sa aflu daca legislatia mai permite deschiderea localurilor in care se poate fuma si in ce conditii. Acum ceva timp am fost pe la mall-ul AFI si imi aduc aminte ca cei de la Starbucks aveau un spatiu destul de generos pentru fumatori.
Se mai poate obtine aprobare pentru un astfel de spatiu? Cum?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Sonnelion , utilizator 17:53, 5 Februarie 2019
Buna ziua.
Cel mai bine, zic eu, ar fi sa intrebati direct la ISU Bucuresti, gasiti metode de contact pe pagina lor de net. Discutati direct cu dumnealor, le spuneti ce doriti sa faceti si dumnealor va dau solutiile...
Fumatul in spatii publice este interzis prin lege.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_428...
Ma uitam la acest articol www.avocatnet.ro/articol_419...

La "Spaţiul public închis/Definiţia aplicabilă în prezent" scrie "cu excepţia spaţiilor delimitate şi special amenajate pentru fumat din incinta acestora."

Mai jos scrie:

" Reglementarea actuală dispune, mai exact, că se poate fuma în baruri, discoteci, restaurante şi alte spaţii publice asemănătoare doar dacă există încăperi special amenajate în acest sens. Pentru ca acest lucru să fie posibil, spaţiile trebuie să respecte următoarele condiţii:

să reprezinte cel mult 50% din suprafaţa spaţiului public închis destinat clienţilor;
să fie delimitate de restul spaţiului public închis, astfel încât să se asigure izolarea completă de acesta;
să nu fie spaţiu de tranzit sau de acces în spaţiul public închis;
să fie dotate cu sisteme de ventilaţie funcţionale care să asigure eliminarea fumului de tutun;
să fie dotate cu scrumiere şi cu extinctoare şi să fie amenajate respectându-se regulile de prevenire şi stingere a incendiilor;
să fie marcate la loc vizibil cu unul dintre următoarele indicatoare: "Loc pentru fumat", "Spaţiu pentru fumat", "Încăpere în care este permis fumatul".
"


Va sa zica, daca un local (bar/pub) are loc pentru nefumatori si un loc special amenajat pentru fumatori IN INCINTA SA (nu afara), este ok? Se mai pot face spatii INCHISE special amenajate pentru fumatori?
Aprobarile in acest caz le da ISU... deci...cel mai bine intrebati la dumnealor, daca ceilalti au primit aprobare inseamna ca poate primiti si dvs., daca respectati conditiile impuse...
Nu ati citit cu atentie. Ati accesat articole inainte de ultima modificare a legii fumatului.
Va puteti documenta suplimentar aici: www.avocatnet.ro/articol_434...
ISU nu are competente legale sa permita fumatul si/ sau sa avizeze incinte amenajate pentru fumat in anumite locuri/ spatii.

Alte discuții în legătură

Legea care interzice fumatul crisandra crisandra Buna ziua! Oare stie cineva numarul legii care interzice fumatul in baruri si restaurante, incepand cu data de 01.01.2009. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Fumatul pasiv la serviciu cody. cody. Buna seara, Am o intrebare : ce pot face in cazul in care camera de fumat de la serviciu este la cativa metri de mine, iar usa se deschide foarte des(suntem ... (vezi toată discuția)
Este legal? Angheluta Angheluta Buna seara!Va rog,mult sa ma lamuriti cu o problema! Lucrez la o firma privata iar noul director general de o saptamina a desfiintat locurile special amenajate ... (vezi toată discuția)