avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cumparare locuinta in bloc nou cu tva 5%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cumparare locuinta in bloc nou cu tva 5%

Vreau sa cumpar o locuinta in bloc nou care are pretul de 100.000 euro plus TVA.

Cum pot face sa platesc Tva de doar 5%?

Stiu ca limta este 450.000 Ron, deci la 94.645 euro as beneficia de 5% Tva.

Ce solutii legale exista sa nu platesc 19% Tva?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Refuz semnare declaratie tva 5% VictorMihut1977 VictorMihut1977 Buna ziua. Acum 5 ani mi-am cumparat un apartament in rate la dezvoltator cu suma de 94.000 euro pe o perioada de 20 ani. Pe contract imi scrie 94.000 euro ... (vezi toată discuția)
Tva cumparare apartament Aliinut Aliinut Buna ziua. Acum aprox 1 an (martie 2019) am semnat un antecontract pentru achizitia unui apartament a carui valoare in lei la acel moment nu depasea pragul de ... (vezi toată discuția)
Cota tva 5% Attila_B Attila_B Daca la achizitia apartamentului in antecontract, s-a stabilit suma x care este pretul apartamentului, iar in antecontract este stabilit si suma x +tva 5% ... (vezi toată discuția)