avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota tva 5%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota tva 5%

Daca la achizitia apartamentului in antecontract, s-a stabilit suma x care este pretul apartamentului, iar in antecontract este stabilit si suma x +tva 5% inclus. Din care suma y este avansul cu tva %5 inclus a fost platit. Acuma suma z +tva inclus. Din cauza ca a crescut euro depaseste pragul de 450000 ron. Dar pe antecontract este scris cu 5 % tva , inclus pentru toata suma in euro. Avansul a fost platit cu 5% tva inclus. Restul de plata va avea modificari de la 5% la 19% daca deja sa stabilit cota de 5% tva in antecontract si pe vremea aia nu depasea limita?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 10:11, 7 Decembrie 2019
parerea mea este ca pretul total al apartamentului va avea TVA de 19% datorita cresterii euro. am fost in situatie similara si tocmai de aceea am facut un mare efort sa achit avans de 100%.
Sunt exact în aceeași situație și voiam să știu dacă v-ați clarificat între timp. Mulțumesc
Daca pretul net final (fara TVA) este mai mic sau egal cu 450.000 lei la acesta se va adauga TVA cu cota de 5%. Nu conteaza ce scrie in antecontract sau ce avansuri ati platit.
Daca pretul net final este mai mare decat 450.000 lei la acesta se va adauga TVA cu cota de 19%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva cumparare apartament Aliinut Aliinut Buna ziua. Acum aprox 1 an (martie 2019) am semnat un antecontract pentru achizitia unui apartament a carui valoare in lei la acel moment nu depasea pragul de ... (vezi toată discuția)
Tva 5%: pretul fara tva rezulta din intelegerea partilor utilizator_name utilizator_name Pret final fara TVA - intelegerea partilor ----------------------------------------------- PRECIZARE: Sunt direct implicat in tema propusa, dar sunt ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege art. 291 din codul fiscal (legea nr. 227/2015) Ponny Ponny Buna ziua, In legatura cu proiectul de lege privind modificarea art. 291 din Codul Fiscal (Legea nr. 227/2015) pentru majorarea plafoului de TVA de la 5% ... (vezi toată discuția)