avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia de hrana bugetari 2019
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia de hrana bugetari 2019

Buna ziua!

Se prevede ca aceasta indemnizatie se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat.
Aici intervin cele 2 puncte de vedere:
1. Nu primesc daca nu lucrez efectiv pt ca sunt in CO ( asa este interpretat de contabili, directori);
2. Se refera la salariatii cu fractiune de norma ( asa interpretez eu). Caci conform Codului muncii, drepturile salariale ( fiindca aceasta indemnizatie e trecuta la aceasta categorie, pt impozitare) se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat raportat la drepturile stabilite pt. programul normal de lucru.

Ma/ne puteti lamuri in aceasta privinta? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:11, 5 Februarie 2019
Textul de lege se refera la toti salariatii .. acolo unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem (ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus).
Interesant .... pai daca esti in C O sau in concediu medical nu esti angajat ? Nu mananci ? La militari stiu ca se da functie de cate zile are luna o suma fixa pentru fiecare zi . Pentru toate zilele din luna nu doar pentru cele lucratoare si inclusiv ptr co , medical sau invoire .
Cred ca trebuie intrebati cei care au adoptat actul normativ...
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii de interes public marcel.damaschin marcel.damaschin \"Persoana\" se refera la individ, sau orice persoana, fie ea fizica, ori juridica? (vezi toată discuția)
Concediu suplimentar handicap luminitahulea@yahoo.com luminitahulea@yahoo.com Buna ziua. Conform CCMI, beneficiez de 25 zile concediu de odihna, 6 zile concediu suplimentar pentru handicap. În 2018, după decesul tatălui meu, am avut 6 ... (vezi toată discuția)
Buna seara! referitor la ordonanta 92/2020 se specifica faptul ... lucian.moscaliuc lucian.moscaliuc Buna seara! Referitor la ordonanta 92/2020 se specifica faptul ca angajatul trebuie sa aiba contract de munca pana pe 31 decembrie 2020. Dar nu se specifica ... (vezi toată discuția)