avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordonanta europeana privind casele pasive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordonanta europeana privind casele pasive

Va salut cu respect! In calitate de viitor inginer constructor, m-am apucat sa invat mai multe despre casele pasive. Am gasit informatia asta care spune ca din 31.12.2020 nu se vor mai da autorizatii de construire decat daca constructia indeplineste niste cerinte minime de performanta energetica. Acum practic va intreb, sunt sanse sa fie chiar asa sau e praf in ochi? Sunt tanar nu stiu prea multe, dar in tarisoara noastra draga am auzit multe si s-au facut putine. Pe o scara de la 1-10 ce incredere pot sa am in bucatica asta de informatie?


Directiva 2010/31/UE, care a intrat în vigoare în iulie 2010, are rol de consolidare a cerinţelor în materie de eficienţă energetică în ceea ce priveşte aplicarea unor cerinţe minime în cazul performanţei energetice a clădirilor noi şi a unităţilor noi ale clădirilor, prevăzând, de exemplu, că până la 31 decembrie 2020, toate clădirile noi trebuie să aibă un consum de energie aproape egal cu zero”, a declarat pentru MagnaNews.ro Vladimir Tanasiev, profesor al Facultăţii de Energetică din cadrul Politehnicii bucureştene.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:59, 4 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere ar trebui să învățați cum sa struniti,,doreii"pe șantier,cum sa -i păziți sa nu dea în comă alcoolica ,unde se da dreptul pt autorizații de constructie,cum sa faci din , ,,nimic"bici pt a mulțumii beneficiarul ,etc.Daca lucrurile nu se îndreaptă în țară asta probabil nu se va construi după normele UE ci după normele defunctei CSI.Ca sa revin la intrebarea dvs nu este rău ca incercati sa va specializați intr un domeniu nou dar în mod cert se vor găsi derogari,amânări,solutii doar pe hârtie pt a evita costuri suplimentare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

constructie casa pe teren ingust claudia5555 claudia5555 Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a apartamentului armand67 armand67 Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 1. Doresc sa reabilitez termic [b]doar apartamentul proprietate personala[/b], nu si toate nivelurile cladirii in ... (vezi toată discuția)
La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele ... viorel77 viorel77 La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele dintr-un apartament nelocuit, oprind caldura in plin sezon rece, mai precis, pe 15 ianuarie 2023, ... (vezi toată discuția)