avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit si asigurari sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit si asigurari sociale

Buna ziua ! Eu sunt o persoana salariata si dintr-o activitate independenta , ca persoana fizica am obtinut o suma de 7000 de lei . Mi sa oprit de catre persoana juritica cu care am avut cun contract de prestari servicii suma de 700 lei , Mai datorez ceva la ANAF avand in vedere ca sunt o persoana platitoare de CAS si CASS dat fiind faptul ca sunt si salariat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: costy71 , utilizator 10:03, 10 Februarie 2019
Obligatiitatea de a plati sau nu contributiile sociae petru un pfa apare nu din faptul ca mai aveti in acelasi timp in alta parte un contract de munca, ci daca pe pfa ati obtinut venitul net anual (adica venit brut incasat - cheltuieli deductibile platite in timpul anului) peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie, adica peste 22800 lei in 2018.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc! nu era vorba de pfa , era vb doar de o persoana fizica. Am aflat raspunsul la ANAF. Persoana juritica cu care am avut contractul de prestari servicii , mi-a oprit impozitul de 10% din suma iar restul de 6 % CAS CASS nu mai trebuie sa platesc pentru ca eu deja platesc acest lucru fiind angajat in alta parte cu un contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii taxe pfa lucian75 lucian75 Buna seara,doresc sa deschid un PFA ptr activitati gen uber eats etc. Daca ptr serviciile prestate primesc o anumita suma ce depaseste plafonul min de 1900 ... (vezi toată discuția)
Plata cass 2018 la un pfa paula955 paula955 Sunt PFA din 2012 si in 1.04.2018 am dobandit si calitatea de salariat. In 2018 am realizat venit net sub 22800 lei. Pentru a fi asigurat la Casa de Sanatate ... (vezi toată discuția)
Cât ar trebuii sa platesc cas si cât cass in acest an? Costel.varga@yahoo.com Costel.varga@yahoo.com Anul trecut am realizat ca si pfa 34000lei dar un profit de 1770iar anul acesta am depus deja declaratia 220 si 200 si am estimat un venit brut de 12000 si ... (vezi toată discuția)