avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Tatăl meu a murit acum un an de zile. Mai am doi frați care renunță la partea lor de mosteniți. As dori sa știu dacă pot deveni unic moștenitor ținând cont ca mamă ar renunța la rândul dumneaei la partea ce în se cuvine. Sau dacă exista vreo posibilitate ca în această dezbatere mama sa consfinteasca ca după moartea ei sa îmi revină mie automat partea de moștenire.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian M. , utilizator 17:40, 5 Februarie 2019
Bunurile din masa succesorala sunt bunuri comune, dobandite in timpul casatoriei, de ambii parinti?
Da

raluk0207 a scris:

Bunurile din masa succesorala sunt bunuri comune, dobandite in timpul casatoriei, de ambii parinti?

Pai atunci ceea ce se dezbate acum este cota de 1/2 a tatalui.
Fratii si mama pot sa dea declaratie de renuntare la mostenire, urmand ca dvs sa deveniti unic mostenitor pe jumatatea tatalui.
Dar mama mai are si jumatatea ei de drept, jumatate pe care trebuie sa v-o transmita ulterior printr-un contract de vanzare sau de donatie sau de intretinere.
Direct, odata cu dezbaterea mostenirii, nu se poate.
Mulțumesc mult!

raluk0207 a scris:

Pai atunci ceea ce se dezbate acum este cota de 1/2 a tatalui.
Fratii si mama pot sa dea declaratie de renuntare la mostenire, urmand ca dvs sa deveniti unic mostenitor pe jumatatea tatalui.
Dar mama mai are si jumatatea ei de drept, jumatate pe care trebuie sa v-o transmita ulterior printr-un contract de vanzare sau de donatie sau de intretinere.
Direct, odata cu dezbaterea mostenirii, nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)