avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare si totusi se angajeaza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare si totusi se angajeaza

Legislativ vorbind...se poate face cere restructurare atata timp cat se mai fac sau de curand s au facut angajari?legislativ cine interzice asta?...Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 6 Februarie 2019
Legislativ nu se interzice asa ceva ... insa practica judiciara - chiar daca nu este izvor de drept - a statuat ca :
1. Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
(CURTEA DE A P E L C R A I O V A SECTIA CONFLICTE DE MUNCA DECIZIE Nr. 7799 , Sedinta publica de la 04 09. 2008, [ link extern ] )

2. Este legală concedierea dispusă în baza art. 65 din Codul muncii şi în cazul în care atribuţiile salariatului concediat nu au fost înlăturate, fiind împărţite unor salariaţi existenţi.
(Hotararea nr. 4953R din data 2009-07-01, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti; Hotararea nr. 783 din 13.12.2011, pronuntata de Curtea de Apel CONSTANTA)
Ma scuzati...am specificat angajare urmata de restructurare iar la restructurare dam afara alt salariat nu pe cel care l am angajat de curand...deci?legislativ este legal?poate face angajatorul asa ceva?se poate ataca in instanta??
Poate face asa ceva ... nu exista interdictie in lege.
Si atunci....unde mai exista protectia angajatului.cum il poate ajuta sindicatul daca angajatorul are dreptul sa faca ce vrea cf legiuitorului...?!?!?!unde e calcaiul lui ahile la angajator????multumesc
1. Organizațiile sindicale apără drepturile membrilor lor, ce decurg din legislația muncii, contractele colective de muncă și contractele individuale de muncă, în fața instanțelor judecătorești, organelor de jurisdicție, a altor instituții sau autorități ale statului, prin apărători proprii sau aleși.


2. În exercitarea atribuțiilor sale, organizațiile sindicale au dreptul de a întreprinde orice acțiune prevăzută de lege, inclusiv de a formula acțiune în justiție în numele membrilor lor, în baza unei împuterniciri scrise din partea acestora. Acțiunea nu va putea fi introdusă sau continuată de organizația sindicală dacă cel în cauză se opune sau renunță la judecată în mod expres.

Alte discuții în legătură

Pot fi concediat fara motiv? Luk1961 Luk1961 Mi s a comunicat ca voi fi concediat( verbal) Se poate asa ceva? (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi banesti stelarman stelarman poate un sindicat sa ii reprezinte in instanta si pe cei care nu sunt membrii de sindicat.? Daca da, in ce conditii? (vezi toată discuția)
Inscrisuri forsyte forsyte Cum trebuie sa demonstrez calitatea de membru de sindicat instantei fara a apela la serviciul de resurse umane ? Sunt lider de sindicat si mi se cere acest ... (vezi toată discuția)