avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare Poprire

Buna ziua,

Am fost informat de firma ca au primit o decizie de popriere asupra venitului meu. Pana acum nu am primit nici o instiintare acasa desi ei spun ca au trimis. Intrebarea mea este urmatoarea. Pana cand pot contesta aceata poprire ?
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 09:39, 6 Februarie 2019
Buna ziua.

Conform dispozitiilor art. 715 alin. 1 pct. 2 din Cdul de Procedura Civila: "(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când: 2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;"

Asadar, aveti posibilitatea de a face contestatie la executare in termen de 15 zile de la data efectuarii primei retineri din venituri.

O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca ptr un impozit datorat ... dsubti dsubti Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca ptr un impozit datorat primariei si neplatit din 2010 se poate aplica legea prescriptiei datoriilor si care este ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra conturilor Steluta98 Steluta98 Buna ziua. Cine ma poate indruma intr-un caz de drept civil ? In data de 01.09.2005 s-a solicitat un imprumut la o banca in valuare de 800€ . In ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare iubaretul iubaretul se poate depune contestatie la executare dupa 6 luni de cand a inceput executarea silita(poprire) ? (vezi toată discuția)