Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea informatie, am o societate cu asociat unic si as dori sa retrag dividendele de pe urma anului 2018, am inteles ca este nevoie sa se completeze declaratia 205 pentru acestea...nu este inca disponibil formularul? Exista vreun termen apropiat cand as putea retrage dividendele din firma?Multumesc anticipat!
Odata cu aprobarea bilantului in adunarea geneala a asociatialor sa aprobati si o hotarare de repartizare care dividende a profitului anului 2018, depuneti bilantul si apoi puteti face si plata acestor dividnde.
Dupa ce faceti plata, pana pe 25 a lunii urmatoare, tot pe firma epunetideclaratia n care declarati si apoi paa la acelsi termen faceti si plata la impozitul pe venitul din dividende 5%.
Apoi abia in februarie 2020, depuneti declaratia 205 cu persoanele care au incasat divdende si impozitul pe dividende platit la stat pentru ei.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.