avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Retragere dividende in 2019
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Retragere dividende in 2019

Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea informatie, am o societate cu asociat unic si as dori sa retrag dividendele de pe urma anului 2018, am inteles ca este nevoie sa se completeze declaratia 205 pentru acestea...nu este inca disponibil formularul? Exista vreun termen apropiat cand as putea retrage dividendele din firma?Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:28, 6 Februarie 2019
Odata cu aprobarea bilantului in adunarea geneala a asociatialor sa aprobati si o hotarare de repartizare care dividende a profitului anului 2018, depuneti bilantul si apoi puteti face si plata acestor dividnde.
Dupa ce faceti plata, pana pe 25 a lunii urmatoare, tot pe firma epunetideclaratia n care declarati si apoi paa la acelsi termen faceti si plata la impozitul pe venitul din dividende 5%.
Apoi abia in februarie 2020, depuneti declaratia 205 cu persoanele care au incasat divdende si impozitul pe dividende platit la stat pentru ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare dividende si completarea declaratie 205 ionela11 ionela11 Buna ziua, am urmatoarea situatie: am o societate cu asociat unic si am nvoie sa retrag dividente pentru anul 2020 trebuia completata declaratia 205 pentru ... (vezi toată discuția)
Retragere dividende 2018 2019 radulucian 22 radulucian 22 Pentru acesti 2 ani se retrag dividende pe admin, in cursul 2019, totalul depasind 12 salarii minime. Se plateste impozit 5% dividende la ridicare Se ... (vezi toată discuția)
Prag tva, impozit dividente, impozit venit talmacel talmacel Buna ziua, Am o firma care este infiintata in 04.2009 , platitoare de Tva trimestrial si impozit pe venit. Ea la finele anului 2009 are o CA de 174914.82 ... (vezi toată discuția)