avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu bonus la nasterea copilului acordat tatalui
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu bonus la nasterea copilului acordat tatalui

Buna ziua ma numesc Mircea si de doua sapt am o fetita
eu si prietena mea nu suntem casatoriti si mai avem un baietel de 2 ani
ieri am fost la firma unde lucrez sa imi iau CIC am atasat si o cerere pt salariul bonus
oferit la nasterea unui copil si mi-sa spus sa aduc dovada cum ca sotia nu lucreaza
cum sa fac odata ce nu suntem casatoriti .precizez ca ambi copii poarta numele meu
rog mult ajutor cat mai repede
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:41, 24 Noiembrie 2009
Generic discutand prin sotie se intelege mama copilului. Nu vad nici un impediment prin a depune dovada ca mama copilului nu lucreaza si nici nu benefeciaza de CIC.
Cred ca ar trebui sa cititi in loc de "sotia", "mama" copiilor Dvs.

Salariul bonus oferit pentru nasterea unui copil se acorda mamei, iar in cazul in care aceasta nu lucreaza, la cerere, se acorda tatalui.
Prezentati o declaratie data de mama din care rezulta ca in prezent nu este incadrata in munca, neobtinand venituri profesionale.

Dreptul despre care vorbiti se naste in patrimoniile celor doi parinti, in mod simultan, insa numai cu realizare alternativa (adica numai la unul din parinti). De aceea este suficient sa aduceti dovada ca mama copilului nu lucreaza, impreuna cu dovada ca sunteti tatal (copie certificat de nastere, din care reiese si cine sunt parintii). Prezentati aceste documente si va trebui sa vi se recunoasca si sa va realizati dreptul!
In cazul meu, am depus cerere pt salariul bonus dar nici acum nu l-am primit.Ce pot face in aceasta situatie???

multumesc
Ati depus si declaratia mamei ca nu este angajata si ca nu are venituri profesionale, impreuna cu actele care atesta paternitatea ?

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru mamele fara serviciu bingoo bingoo care sunt ajutoarele sau ce se da la nastere ptr mamele care nu au serviciu (vezi toată discuția)
Salariu bonus la nastere la 2 angajatori pytu_elena pytu_elena lucrez la 2 angajatori ; unul cu norma intreaga si unul cu jumatate de norma. am nascut pe 2 iulie si am inteles ca in ccm este stipulat acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere alexandru2007 alexandru2007 Daca in situatia nasterii unui copil mort,este constata nasterea si eliberat dovada de inhumare,mama mai benficiaza de drepturile prevazute in CCMN 2007-2010 ... (vezi toată discuția)