avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor pentru mamele fara serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor pentru mamele fara serviciu

care sunt ajutoarele sau ce se da la nastere ptr mamele care nu au serviciu
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 11:34, 3 August 2009
Parintii fara serviciu pot depune dosarul pentru alocatie, care pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, este de 200 lei.
Alte "ajutoare" nu se dau.
Ba da, se dau: pe langa alocatia de 200 RON depuneti la primaria de domiciliu o cerere pentru acordarea alocatiei complementare/de sprijin pentru familia monoparentala (dupa caz), conform OUG 105/2003; depuneti, de asemenea, tot la primarie cererea pentru acordarea sumei de 150 RON (trusou nou nascut) si a alocatiei pentru copilul nou nascut - 230 RON (indemnizatia de nastere).
=D>multumesc pentru raspuns
Ar fi frumos sa fie asa insa in varianta actualizata a OUG nu regasesc cele specificate de dvs. [ link extern ]

Cred ca cel mai bine ar fi sa se intrebe la primarie.:)
daca mama nesalariata e casatorita si tatl lucreaza, atuncci tatal are dreptul la primirea unui salariu mediu pe societate conform Contractyului colectiv unic la nivel national, pe baza de cerere.

Alte discuții în legătură

Beneficii dupa nastere aba1011 aba1011 Buna ziua din nou la toata lumea.Am o singura intrebare daca ma puteti lamuri.Dupa nastere ce beneficii banesti primeste mama si de la cine.Am auzit ceva de un ... (vezi toată discuția)
Alocatie nou nascut my angel my angel Am nascut acum doua luni si as dori sa aflu daca beneficiez de alocatie pt nou nascut,precizez ca beneficiez de alocatie de stat si de indemnizatie. (vezi toată discuția)
Prima sarcina dupa 30 de ani ramona s. ramona s. buna seara! multumesc pt. raspunsurile prompte pe care mi le-ati dat.as mai avea o intrebare.diverse persoane imi spun ca daca prima sarcina e la virsta de ... (vezi toată discuția)