avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imobil executat cu cartea funciara blocata
Discuție deschisă în Executare silită

Imobil executat cu cartea funciara blocata

Buna ziua,

Doresc sa particip la o licitatie publica a unui imobil in data de 11.02.2019.
Este vorba de a doua infatisare la licitatie, pretul fiind redus cu 25%, deoarece la prima nu s-a obtinut pretul initial.
Am scos un CF de informare pe care scrie ca acest CF este blocat de un extras din data de 31.01.2019 pana la data de 13.02.2019 de catre notar X. ("Inregistrari blocate: toate")
Intrebarea mea este: ce inseamna aceasta blocare si cum ma poate afecta in cazul in care particip si castig licitatia.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: AlexandraRT , utilizator 16:52, 6 Februarie 2019
Am facut un mic UPDATE postarii initiale: am mai adaugat inca o intrebare.

Doresc sa particip la o licitatie publica a unui imobil in data de 11.02.2019.
Este vorba de a doua infatisare la licitatie, pretul fiind redus cu 25%, deoarece la prima nu s-a obtinut pretul initial.
Am scos un CF de informare pe care scrie ca acest CF este blocat de un extras din data de 31.01.2019 pana la data de 13.02.2019 de catre notar X. ("Inregistrari blocate: toate")
Intrebarile mele sunt:
1. ce inseamna aceasta blocare si cum ma poate afecta in cazul in care particip si castig licitatia?
2. este posibil ca persoana executata sa poata vinde imobilul si astfel sa isi plateasca datoria pentru care este executata? Mentionez ca in CF este trecut si inceperea urmaririi silite dar nu este trecut nimic legat de o prima licitatie care sa fi avut loc.

Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
AlexandraRT, utilizator
Cartea funciara este blocata de catre creditor prin executorul judecatoresc astfel incat debitorul sa nu poata instraina/tranzactiona bunul imobil
Solicitati clarificari la executorul judecatoresc
In CF scrie ca e blocata de catre un anume notar, e scris numele notarului. Oare nu de la respectivul notar trebuie sa cer clarificari? Sau ma poate ajuta si executorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament cu teren in litigiu adryan289 adryan289 Buna ziua, Recent am participat la o licitatie publica pentru un apartament pe care am si castigat-o. Inca nu am facut viramentul sumei de bani ca sa ... (vezi toată discuția)
Mai multe nelamuriri cu achizitionarea de bunuri prin licitatie inchiriez2012 inchiriez2012 Buna ziua, am niste nelamuriri in legatura cu achizitia de bunuri imobile si mobile la o licitatie si poate cineva poate sa imi explice putin mai bine in ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa utilpentrumine utilpentrumine Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am facut un credit la o banca si nu am mai putut sa-l platesc. Anul trecut banca a scos casa la vanzare de mai multe ori. ... (vezi toată discuția)