avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie gemeni

Soția mea a născut gemeni fata si băiat,ea nu a fost angajată iar eu sunt administrator firmă si primim o sumă de 700lei/luna pentru un singur copil(inserție).mi sa spus ca daca vreau sa primesc indemnizația de 85%din salariu minim pentru ambii copii sa renunț la afacerea mea.E normal si legal sa primesc pentru un singur copil?

Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:14, 7 Februarie 2019
Buna dimineata.
Nu trebuie sa renuntati la afacere, de ea se poate ocupa altcineva..., pe perioada plati indemnizatiei nu puteti beneficia decat de anumite venituri....
Se va calcula suma ce o primiti ca indemnizatie, in functie de veniturile dvs., la care se va adauga, pentru al doilea copil din sarcina gemenala, o majorare in suma de 85 la suta din salariul minim brut garantat pe tara.
Cu alte cuvinte, o sa primiti indemnizatie pentru un copil, calculata in functie de veniturile dvs., la care se va adauga 85% din salariul minim brut pe tara pentru al doilea copil.
Oug 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare,
Articolul 5
Nivelul indemnizatiei lunare prevazute la art. 2 alin. (2) se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator
art.5 OUG 111/2010
Cuantumul indemnizației lunare prevăzute la art. 2 alin. (2) se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere.

Aveti SRL, I.I, PFA ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie gemeni alinutza2019 alinutza2019 Care este suma primită pentru al doilea copil? Nu se aplică art.5 din legea 66/2016 şi anume 85 la sută din salariul minim brut de 2080 Ron acum? Si OUG ... (vezi toată discuția)
Indemnizațiile pentru copiii gemeni GeorgeConstantin09 GeorgeConstantin09 Au dreptul ambii copii la indemnizatie dacă provin d într-o sarcină gemelara? (vezi toată discuția)
Indemnizatie celalalt parinte gemeni doinadr doinadr Buna ziua, As dori sa stiu care este indemnizatia pentru acea luna a tatalui in cazul in care are 2 copii gemeni? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)