Soția mea a născut gemeni fata si băiat,ea nu a fost angajată iar eu sunt administrator firmă si primim o sumă de 700lei/luna pentru un singur copil(inserție).mi sa spus ca daca vreau sa primesc indemnizația de 85%din salariu minim pentru ambii copii sa renunț la afacerea mea.E normal si legal sa primesc pentru un singur copil?
Buna dimineata.
Nu trebuie sa renuntati la afacere, de ea se poate ocupa altcineva..., pe perioada plati indemnizatiei nu puteti beneficia decat de anumite venituri....
Se va calcula suma ce o primiti ca indemnizatie, in functie de veniturile dvs., la care se va adauga, pentru al doilea copil din sarcina gemenala, o majorare in suma de 85 la suta din salariul minim brut garantat pe tara.
Cu alte cuvinte, o sa primiti indemnizatie pentru un copil, calculata in functie de veniturile dvs., la care se va adauga 85% din salariul minim brut pe tara pentru al doilea copil.
Oug 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare,
Articolul 5
Nivelul indemnizatiei lunare prevazute la art. 2 alin. (2) se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.
art.5 OUG 111/2010
Cuantumul indemnizației lunare prevăzute la art. 2 alin. (2) se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere.