avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare garsoniera cu banii la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare garsoniera cu banii la notar

Buna ziua,
Dorim sa cumparam o garsoniera si vom achita 15000 de euro,dar vanzatorii nu vor prin banca ci banii cash.Putem sa trecem in acte suma de 10000 de euro si restu ii dam fara sa ii declaram? din cate stiu este o lege in care se precizeaza ca sume peste 50000 ron la o tranzactie se face prin banca.
Apoi suma trecuta in acte de 10000 de euro nu ar avea vreo influenta in cazul in care noi vom vinde acea garsoniera pe viitor cu 20000 de euro.
Va rog sa ma ajutati cu aceasta speta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:44, 6 Februarie 2019
Dacă suma depășește 50.000 lei, prețul se achita integral prin virament bancar. După cum știți și dvs ...există o dispoziție legală în acest sens.
Cat priveste pretul viitor ( in caz ca vreti sa vindeti mai departe) nu are nici o importanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa treceti ca i-ati dat ieri 10.000 euro si azi 5.000.
Atunci pot declara ca am primit suma de 10000 de euro,daca vrea vanzatorul banii cash si ii dau si diferenta fara sa o declar.
Este mai bine asa?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu v-as recomanda. Treceti pretul real, si faceti cum am spus. Nu se stie niciodata...
Se limiteaza doar la tranzactia maxima de 50000 de lei pe zi sa inteleg?,deci pot fractiona suma pe 2 zile ca sa nu depasesc limita pe zi? nicidecum sa fie influentat valoarea in acte de 15000 de euro?

Alte discuții în legătură

Nedeclarare pret real contract vanzare cumparare Elena9197 Elena9197 Buna ziua. M-am hotarat sa achizitionez un apartament de 42mp, la pretul de 34000€, cu plata cash. Proprietarii doresc sa declaram la notar suma de 10000€, ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare prin banca ccrys ccrys Parintii mei sunt in viata si vor sa imi treaca apartamentul pe numele meu. Eu mai am un frate care este de acord si nu are nici o pretentie intrucat si el ... (vezi toată discuția)
Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 ... mitabiciclista mitabiciclista Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 de euro de trei cumparatori sot ,sotie si fiul majjor in varsta de 23 de ani in cote egale de 1/3 ... (vezi toată discuția)