avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Penalizare pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Penalizare pensionare anticipata

Buna ziua. Am varsta de 58 de ani, 35 ani vechime.
Care este penalizarea daca doresc sa depun dosarul pentru pensionare anticipata?
Ce vechime ar trebui sa am pentru a iesi la pensie anticipat fara penalizare?
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
tuilleries, utilizator
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 15:52, 7 Februarie 2019
Precizati:
Sexul, luna si anul nasterii
Total stagiu de cotizare
Din ce se compune avcesta
Intentionez sa depun dosarul pentru pensionare anticipata la 1 iunie 2019 si as vrea sa stiu pe ce ma bazez ca viitoare pensie.
Sunt de sex feminin, nascuta pe data de 9 mai 1961.
Pe data de 25 mai 2019 voi avea 35 de ani ca stagiu de cotizare.
Multumesc!
L a01/06/2019:
Pensie anticipata partiala cu penalizare de 16,8%
Pentru pensie anticipata(fara penalizare) conditia de stagiu este de 40 ani si 2 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Nu mai aveti timpul necesar pentru a indeplini aceasta conditie de stagiu.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare atu_targoviste atu_targoviste Buna ziua, Respectuos va rog sa-mi comunicati conditiile de pensionare(anticipat,anticipat partial,limita de varsta),pentru persoana de sex feminin nascuta ... (vezi toată discuția)
Pensionare la cerere! Eugenia Popescu Eugenia Popescu sunt nascuta in 1961,august,01,am 32 ani vechime,14 in gr a2a,sex F,cand pot beneficia de pensie anticipat sau partial anticipat? ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata aangy20 aangy20 Buna seara, As dori sa stiu daca o persoana de sex feminin (este vorba de mama mea) nascuta la data de 14.05.1961 si cu o vechime de 38 de ani (data ... (vezi toată discuția)