avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inscriere la scoala de stat copil al unui cetatean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inscriere la scoala de stat copil al unui cetatean filipinez

Buna ziua,

Am o prietena, cetatean filipinez (lucreaza in Romania, are permis de sedere, contract de munca) care doreste sa-si aduca baietelul de 9 ani in Romania. Dupa ce va face toate demersurile pentru a-i obtine permisul de sedere, doreste sa-l inscrie la scoala de stat. Cum poate face acest lucru? Care este procedura? Care este prevederea legala ce reglementeaza acest tip de situatie?
Pana acum am gasit doar prevederi legale pentru copii cetatenilor membrii ai unui stat UE.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Reintregirea familiei aloghin aloghin Buna ziua! Am un coleg cetatean francez, cu certificat de inregistrare in Romania, care doreste sa aduca in tara sotia sa, de nationalitate marocana. Ce ... (vezi toată discuția)
Viza/permis sedere cetatean strain evelyn4 evelyn4 Prietenul meu e cetatean filipinez si am vrea sa ne mutam impreuna in Romania. Am tot citit pe net si inca sunt nelamurita in legatura cu toate demersurile ... (vezi toată discuția)
Obtinere rezidenta sau permis de sedere crysenc crysenc Buna seara, Am o nelamurire legata de obtinerea rezidentei sau de obtinerea permisului de sedere pentru un cetatean strain dintr-o tara membra UE. In ... (vezi toată discuția)