avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Obtinere rezidenta sau permis de sedere
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Obtinere rezidenta sau permis de sedere

Buna seara,

Am o nelamurire legata de obtinerea rezidentei sau de obtinerea permisului de sedere pentru un cetatean strain dintr-o tara membra UE.

In primul rand obtinerea rezidentei sau permisului de sedere este unul si acelasi lucru sau nu? Sau se obtine mai intai una si apoi alta?

Exista legislatie care reglementeaza aceste aspecte?

Unde se pot adresa cetatenii straini - daca nu sunt din Bucuresti, ci in alt judet din tara?

Pot angaja un avocat care sa se ocupe de toate actele? Cat ar fi costurile pentru un asemenea avocat si care sunt pasii?

Va multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:51, 25 Septembrie 2013
Pentru cetatenii europeni si membrii lor de familie vedeti [ link extern ]

Atentie! Conform deciziilor Curtii Europene, un cetatean roman nu este considerat cetatean european in Romania, cu exceptia cazului in care a domiciliat in alta tara din UE sau are si cetatenia unui alt stat din UE.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca cochintu cochintu buna ziua.sant casatorit cu un cetatean strain care provine dintr-o tara terta nemembra UE si care poseda permis de sedere romanesc fiind rezident roman.doresc ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru obtinerea rezidentei de catre un cetatean israelian nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua! Am si eu o intrebare: este vorba de un cetatean israelian, care are o viza D/AS si in curand ii va expira. Am facut procedurile pt obtinerea ... (vezi toată discuția)