avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Am plecat în Germania și mi-am lăsat cățelul la o ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Am plecat în Germania și mi-am lăsat cățelul la o prietenă, urmând să-l aduc aici când voi face rost de cele necesare, dar acum refuză categoric să mi-l dea înapoi. Vă rog să mă ajutați, așa ceva nu se face

Buna ziua! Vin cu o întâmplare dubioasa care ma macină de câteva zile. In luna Octombrie 2018 am plecat in Germania și mi-am lăsat cățelul la o prietena. Am stabilit ca va avea grija de ea pana o voi putea aduce aici sa ma stabilesc și sa fac rost de bani sa ii facă cele necesare sa o pot aduce. Problema este ca acum refuza categoric sa o înapoieze, Dovezile mele ar fi fotografii cu cățelul din casa mea de când am luat-o și pana când i-am dat-o, conversații in care aceasta refuza înapoierea și martori. Va rog sa ma ajutați, așa ceva nu se face.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
va scriu pentru ca iubesc cainii, am si eu si nu stiu cum as reactiona sa patesc asa ceva.
Banuiesc ca nu are cip catelul dvs. Eu zic sa -i trimiteti o notificare in prima faza, prin intermediul unui avocat prin care sa-i puneti in vedere sa va inapoieze catelul. Puteti sa o actionati si in instanta daca nu intelege ca trebuie sa va dea catelul inapoi. Este chiar o situatie inedita

Cu stima,
Eu zic ca ati putea obtine castig de cauza daca dovediti ce sustineti.
Acte banuiesc ca nu aveti.

Ati putea incerca si o plangere la politie si poate va ajuta politistii.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
II faceti plangere penala pt abuz de incredere.
Art. 238

Abuzul de încredere

(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Detalii: [ link extern ]
Plangerea se depune in maxim 3 luni de cand i-ati cerut cainele si nu vi-l da.
Nu am Cip pentru ca urma sa ii pun in momentul in care făceam tot ce e necesar sa o aduc in Germania, imediat ce m am stabilit. In afara de conversații și poze cu cățelul la mine in casa cu evoluția lui in 5 luni și martori, dar și carnetul de sănătate cu toate vaccinurile făcut de mine(carnetul este la ea pentru ca era evident ca va avea nevoie de el la medic) nu am altceva .
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
CernatMihaela, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va trebuie cip, aveti destule dovezi sa probati ca va apartine.

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra unui caine laurlaurjb laurlaurjb Buna ziua , Am o oarecare problema , prietena mea a avut un prieten inaintea mea caruia , i-a facut cadou un catel Beagle , a pus banii jumatate jumatate ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt in cazul unui caine luat de pe strada mihaela999 mihaela999 Buna ziua ! Eu, sotul si o prietena am fost acuzati de furtul unui caniche. In urma cu aproape o saptamana l-am luat de pe strada, l-am dus la veterinar si s-a ... (vezi toată discuția)
Cum imi iau cainele inapoi Andreeaostro Andreeaostro Buna ziua, sper sa nu para ciudata aceasta intrebare, am primit cadou un catel de la fostul meu sot, caine pe care mi l-a lasat peste gard sa spun asa, i-am ... (vezi toată discuția)