avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum imi iau cainele inapoi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum imi iau cainele inapoi

Buna ziua, sper sa nu para ciudata aceasta intrebare, am primit cadou un catel de la fostul meu sot, caine pe care mi l-a lasat peste gard sa spun asa, i-am spus verbal si in scris ca nu il vreau sa vina sa il ia.
Intre timp, am inceput sa il iubesc, sa ma ocup de documentele lui, tratamentele lui, dresajul etc.
Dupa 6 luni ma ameninta ca vine sa il ia, banuiesc ca daca ma vede pe strada cu el o sa mi l ia cu forta.
Pot sa fac ceva legal, sa demonstrez ca eu m-am ocupat in totalitate de el si sa nu i l mai dau? Sa-i fac plangere, sa merg in instanta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreeaostro , utilizator 18:06, 23 Iunie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv puteti ridica pretentii numai in situatia cand suspiciunea dv respectiv ca ex sotul va sustrage fara acordul dv cainele
Dv puteti demonstra ca sunteti stapana acestuia cu documente legale-carnet de sanatate,microcip analize,
tratamente,vaccinuri periodice
Va multumesc de raspuns, cainele este luat de la o canisa dar nu stiu daca i-a facut contract, in rest vaccinurile, tratamentele (i-am descoperit o problema medicala), microciparea le-am facut pe numele meu, de aceea imi este frica cu acel contract, daca il are si sa nu ridice pretentii. Sper ca nu va fi cazul, dar asa sunt oamenii. Stiam ca a facut-o special ca sa ma raneasca de aceea am insistat sa il ia inapoi dar evident ca nu a mai aparut. Sunt in stare sa il dau in judecata daca face asa ceva.
Va multumesc frumos!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca il ia fara acordul dvs, ii faceti imediat plangere pt furt
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra unui caine laurlaurjb laurlaurjb Buna ziua , Am o oarecare problema , prietena mea a avut un prieten inaintea mea caruia , i-a facut cadou un catel Beagle , a pus banii jumatate jumatate ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt in cazul unui caine luat de pe strada mihaela999 mihaela999 Buna ziua ! Eu, sotul si o prietena am fost acuzati de furtul unui caniche. In urma cu aproape o saptamana l-am luat de pe strada, l-am dus la veterinar si s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am gasit un catel abandonat pe strada acum aproximativ ... highmickey highmickey Buna ziua! Am gasit un catel abandonat pe strada acum aproximativ doua luni, avea microcip dar nu era inregistrat in recs. I-am cautat stapanii, nu i’am ... (vezi toată discuția)