avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am gasit un catel abandonat pe strada acum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am gasit un catel abandonat pe strada acum aproximativ ...

Buna ziua! Am gasit un catel abandonat pe strada acum aproximativ doua luni, avea microcip dar nu era inregistrat in recs. I-am cautat stapanii, nu i’am gasit, asa ca am inregistrat cainele pe numele meu, l-am tratat de boli si l-am adoptat.
Dupa doua luni de zile, proprietarii s-au trezit ca il vor inapoi, si m-au gasit in baza codului microcipului. Dansii au doar un carnet pe numele catelului.
Ideea este ca mai multe persoane mi-au spus fa nu il ingrijesc, iar eu cand m-am intalnit cu respectivii, nu mi-au parut de incredere si nu am ajuns nici macar la un acord de a-i continua tratamentul care i se administreaza de doua luni deoarece dezvoltase o boala autoimuna ce necesita tratament de lunga durata (rezultatele observandu-se vizibil, cainele este fericit si mult mai bine decat in momentul in care l-am gasit pe strada), asa ca am decis sa nu il inapoiez.
Acum dansii doresc sa intenteze proces impotriva mea.
Exista vreo forma legala prin care isi pot recupera dansii cainele? Am inteles ca odata ce nu a fost inregistrat in recs niciodata, practic a fost al nimanui.
Eu sunt pregatit pentru orice, mai ales ca azi m-au amenintat cu avocatul lor, care a facut o plangere penala impotriva mea. Cateva informatii in plus, ar fii de mare folos.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 09:57, 2 Iunie 2022
Aveti cum sa probati faptul ca ati facut demersuri in cautarea stapanilor? Daca s-a facut o plangere penala mai bine va angajati un avocat.
Da, am dovezi cu o postare de pe facebook. Eu am postat pe 20 martie, iar dansa si’a creat un cont nou de facebook pe data de 14 aprilie. Din cate am inteles, dansa trebuia sa declare in maxim 10 zile disparitia lui, altfel intra sub incidenta legii

Mihăilă Sebastian a scris:

Aveti cum sa probati faptul ca ati facut demersuri in cautarea stapanilor? Daca s-a facut o plangere penala mai bine va angajati un avocat.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2022
highmickey, utilizator
Nu au cum sa probeze ca este cainele lor, nefiind inregistrati in recs ca proprietari. nu trebuia sa va intalniti cu ei. discutati cu veterinarul sa scoata microcipul si sa puna altul (se practica), apoi se face modificarea in recs si gata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Catel abandonat, proprietar incapabil. highmickey highmickey Buna ziua! Am gasit un catel abandonat pe strada acum aproximativ doua luni, avea microcip dar nu era inregistrat in recs. I-am cautat stapanii, nu i’am ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt in cazul unui caine luat de pe strada mihaela999 mihaela999 Buna ziua ! Eu, sotul si o prietena am fost acuzati de furtul unui caniche. In urma cu aproape o saptamana l-am luat de pe strada, l-am dus la veterinar si s-a ... (vezi toată discuția)
Caine fara microcip TinnedKitten TinnedKitten Buna seara, Este mai neobisnuit subiectul, dar sper sa gasesc raspunsul aici. In urma cu aprox. o saptamana am gasit un caine de rasa pe strada. Am pus ... (vezi toată discuția)