avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... loc judecata
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

loc judecata

Comisia de disciplina a ITM Gorj a propus destituirea mea catre ITM Hunedoara unde plecasem inainte de a fi audiat de comisia de disciplina de la Gorj.Cei de la ITM Hunedoara au emis decizia de destituire dar am fost mirat ca au indicat ca loc de contestatie Tribunalul Gorj.Se poate asa s-au indiferent de ce scriu ei sunt obligat sa depun contestatie la Tribunalul Hunedoara?Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
miturusanda, utilizator
Cel mai recent răspuns: miturusanda , utilizator 16:05, 8 Februarie 2019
Art. 269 din Codul muncii dispune că judecarea conflictelor de muncă este de competența instanței în a cărei circumscripție reclamantul își are domiciliul sau reședința, ori după caz, sediul social. Aceste dispoziții se completează cu cele prevăzute de art. 210 din Legea 62/2011, conform căruia” cererile referitoare la soluționarea conflictelor individuale de muncă se adresează tribunalului în a cărei circumscripție își are domiciliul sau locul de muncă reclamantul”. Ca atare există o competență alternativă, dvs putând sesiza fie instanța de la domiciliul ( reședinta) dvs, fie cea de la locul de muncă. În cazul funcționarilor publici există o reglementare specială, dar nu diferită de textele mai sus citate. Art. 10 alin. (3) din Legea 554/2004 dispune: ”reclamantul se poate adresa instanței de la domiciliul său sau celei de la domiciliul părătului. Dacă reclamantul a optat pentru instanța de la domiciliul părătului, nu se poate invoca excepția necompetenței teritoriale.” Domiciliul se va ințelege în sens larg, fie domiciliul real, fie cel la care puteți fi găsit pentru comunicarea actelor. Însă nu e posibil un domiciliu ales la sediul avocatului sau al altui mandatar al dvs. in acest caz. Succes!
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
DRAGANLAW, utilizator
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala litigiu munca mmaria mmaria Buna seara, In cazul raspunderii patrimoniale(spor necuvenit) competenta teritoriala este a Tribunalului de la sediul reclamantei respectiv Centrala sau ... (vezi toată discuția)