avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate La ce institutie sa reclam ?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

La ce institutie sa reclam ?

Un etaj tip mansarda cu 9 apt construit fără autorizație de constructie,locuit permanent de chiriași,cu bransamente de gaz,apa,curent făcute de firme particulare la negru fără avize,se furnizeaza utilități de ani de zile de eon,electrica furnizare fără contracte pt.ca construcția nu exista in acte,proprietari nu exista,se emit facturi fictive pe adresa de căsuța poștală,adică niște cutii poștale puse pe peretele exterior al blocului,cu adresa blocului pe ele dar fără nr apt.I am întrebat pe toti șefii de la gaz,electrica,apa,daca stiu ce se intampla si sfidează prin raspuns spunând că totu i legal sau ca nu ma priveste pe mine ,dau utilități cui vreau ei si cum vreau ei,principalul ii ca se plătește consumul.Atunci de ce la unii le cer tot felul de acte pt.incheiere contract,si la altii le furnizeaza din simpatie fără baza legală? Am facut reclamatie la ANRE si le a dat o amendă la electrica furnizare,au recunoscut fata de ANRE ca furnizeaza fără contracte,dar atât pot sa faca sa le de a amendă,la furnizarea de gaz eon nu au reacționat la reclamatie.Treaba ii clară ca aici exista o înțelegere între borfasii care au construit ilegal si furnizori utilități sa nu le pună bete in roate si sa i lase sa încaseze banii din chirii lunar din care ii alimentează si pe ei .Intrebarea ii: unde pot sa reclam situația asta,la ce institutie? pt.ca mi e m i se pare ca i penală treaba
Cel mai recent răspuns: Atacant , utilizator 15:51, 8 Februarie 2019
Trebuie pusa in moscare o actiune coordonata.
In mod cert nu sunteti singura persoana deranjata de aceasta situatie ilegala care aduce prejudicii celorlalti coproprietari din condominiu.
Utilizarea de spatii si proprietati comune de catre locatari ilegali este un prejudiciu adus proprietarilor legali!!!
AP-ul va trebui sa se sesizeze de aceasta problema si sa inceapa demersurile legale necesare nu numai stoparii furnizarii de utilitati, dar si repunerea de catre cei care au construit (si posedeaza azi fara acte spatii pe care ei de capul lor le-au amenajat in locuinte) in situatia cadastrala de simplu pod a mansardei.
Se va reclama la fisc evaziunea fiscala, se va depune plangere in civil si penal, se va reclama la primarie si se va sesiza cadastrul.
La primărie am sesizat de ani buni,nu au făcut nimic de ani de zile,zic ca la ei nu figurează construcția si nu au ce sa faca,deabea anu trecut cică au luat în evidență cele 9 apt si le au trecut în planul urbanistic,dar de intabulat nu le vor intabulat.La ANAF antifrauda am facut de ani de zile,nu lucrează is permanent în vacanță,dau în presă comunicate aiurea sa si justifice salariul.Asoc de propr.ii varză,majoritatea is chiriași,putini proprietari si ăștia care is vai de capul lor,săraci pe care ii cumpara lunar cu mâncare expirată.Asa ca din partea lor n am așteptări.Oricum multumesc ca va ti implicat si mi ati dat un raspuns

Demos a scris:

Trebuie pusa in moscare o actiune coordonata.
In mod cert nu sunteti singura persoana deranjata de aceasta situatie ilegala care aduce prejudicii celorlalti coproprietari din condominiu.
Utilizarea de spatii si proprietati comune de catre locatari ilegali este un prejudiciu adus proprietarilor legali!!!
AP-ul va trebui sa se sesizeze de aceasta problema si sa inceapa demersurile legale necesare nu numai stoparii furnizarii de utilitati, dar si repunerea de catre cei care au construit (si posedeaza azi fara acte spatii pe care ei de capul lor le-au amenajat in locuinte) in situatia cadastrala de simplu pod a mansardei.
Se va reclama la fisc evaziunea fiscala, se va depune plangere in civil si penal, se va reclama la primarie si se va sesiza cadastrul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este infractiune sau contraventie ? Atacant Atacant Furnizarea de gaze de Eon,si de curent de electrica furnizare la un etaj de bloc,construit fără autorizație de constructie,cu bransamente făcute la ... (vezi toată discuția)
Intrebare Atacant Atacant Este infractiune ?,se poate face plangere penala furnizarea de utilitati respectiv gaz,electrica,de companiile Eon tg.mures si electrica furnizare cluj fara ... (vezi toată discuția)
Cum se pot evacua persoane ? Atacant Atacant Constructie ilegala tip etaj cu 9 apt facuta fara autorizatie pe un imobil construit legal la etj 4,bransamente ilegale,furnizare utilitati fara contracte de ... (vezi toată discuția)