avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Buna ziua, îmi puteți spune va rog ce acte am nevoie pentru a depune dosarul de indemnizație creștere copil? In condițiile in care am lucrat doar pe firma mea fără carte de munca, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:21, 9 Februarie 2019
Nu veti beneficia de indemnizatie pentru CCC, daca nu ati lucrat cu c.i.m...... vorbiti despre SRL , I.I., PFA etc.?
Este vorba de SRL, mi a spus contabila ca in cazul in care am avut venituri supuse impozitului in ultimele 12 luni pot beneficia de indemnizație însă mai multe detalii nu știe
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de aceasta este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......

Art.3
(1) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, veniturile din salarii și asimilate salariilor, din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală și din activități agricole, silvicultură și piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 70, art. 76 alin. (1) și (2) și art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,sunt insarcinata in luna 3 si doresc sa stiu daca beneficiez ... Camelia131 Camelia131 Buna ziua,sunt insarcinata in luna 3 si doresc sa stiu daca beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului avand in vedere ca eu lucrez la primul angajator ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil crist12012 crist12012 Sotia mea urmeaza sa nasca luna viitoare. In prezent este asociat si administrator la un SRL, fara carte de munca, in schimb are un venit din inchirierea unui ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil julia_mik julia_mik As vrea sa stiu daca raman gravidă si sunt angajată iar la scurt timp dupa după ce anunt firma ca sunt însărcinată imi dau demisia(probleme personale) ... (vezi toată discuția)