avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces penal in apel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces penal in apel

Buna ziua, am fost achitat pe fond intr-un proces penal si urmeaza apelul. Suntem doi inculpati, eu cu achitare si celalalt cu suspendare. El va face apel pentru suspendare, iar la mine va face procurorul banuiesc. Intrebarea mea este: la apel va dura la fel de mult procesul pentru amandoi fiind in acelasi dosar, chiar daca el are suspendare? Stiu ca in caz de achitare trebuie reexaminate probele si reaudiati martorii de la fond. Si daca exista o masura preventiva care interzice comunicarea intre inculpati ea se mentine pana la terminarea apelului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 21:45, 9 Februarie 2019
Daca nu cunoastem complexitatea dosarului nu vad cum sa apreciem durata.
In caz de achitare, masurile preventive inceteaza de drept.
Multumesc de raspuns. Masura preventiva este asupra celuilalt inculpat, care are suspendare. Intrebarea mea nu este atat legata de durata apelului, caci banuiesc ca vor fi cateva termene daca se reexamineaza probele si cheama din nou martorii. Intreb daca in cazul celui cu suspendare se da solutia mai repede sau, fiind in acelasi dosar, il va chema la toate termenele cate presupune evaluarea achitarii mele. Ma gandesc ca totusi e o diferenta tinand cont ca el face apel pentru reducerea pedepsei si la mine apelul e facut de catre procuror.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
marius909, utilizator
Se va judeca un singur dosar, nu conteaza cine a facut apel si pt ce.
Nu e nici o diferenta.
Si care e problema cu preventiva? O sa se discute temeinicia acesteia in termenele legale.
În mod normal, conform Constituţiei şi CEDO, o sentinţă de achitare nu poate fi atacată.
Codul de procedură penală este neconstituţional în măsura în care permite atacarea unei achitări în procesul penal.
Nimeni nu poate fi judecat de două ori pentru aceeaşi faptă.
Nu uita în cadrul procesului să invoci şi această dispoziţie, poate reuşeşti să schimbi această anomalie în procedura penală românească.
În mod normal, conform Constituţiei şi CEDO, o sentinţă de achitare nu poate fi atacată.

Dle Kurtyan, aveti amabilitatea sa indicati dispozitiile incidente din Constitutie si CEDO referitoare la ce sustineti dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Tâlhărie Alex12344 Alex12344 Buna ziua am o intrebare am fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificate prima instanta mi-a schimbat încadrarea în furt calificat și loviri și ... (vezi toată discuția)
Apelul si recursul obligatorii? bluepointx bluepointx Buna seara, Cunosc obiceiul impamantenit la noi conform caruia un proces fie el civil sau penal inseamna in majoritatea cazurilor de fapt trei procese: ... (vezi toată discuția)
Neagravarea situatiei in propriul apel ContSters126381 ContSters126381 Am o nelamurire . La art 372 Cpp se precizeaza \" instanta de apel nu poate crea o situatie mai grava ptr cel care a declarat apel \" . Presupunand ca instanta ... (vezi toată discuția)