avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere atestat activitate daca nu mai sunt salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere atestat activitate daca nu mai sunt salariat

Daca nu mai sunt salariat am dreptul sa primesc la cerere acest document?

ART. 34 din Codul Muncii
(5) La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 08:23, 5 Ianuarie 2010
Desigur,daca ati avut calitatea de salariat,daca nu vi se elibereaza va adresati ITM -ului teritorial.
Adeverintele respective se elibereaza in conditiile in care nu ati avut carnet de munca.
Exista un termen in care angajatorul trebuie sa elibereze acest document?
In practica, termenul ar fi de 30 de zile de la data depunerii cererii de eliberare.

Daca doriti o adeverinta de vechime va puteti adresa si ITM-ului.
Multumesc. Atunci banuiesc ca pot face cerere si la o copie dupa CIM si fisa postului pe care ITM atesta ca exista.
Imi trebuie un document care sa ateste activitatea desfasurata, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, deoarece fac uz de articolul 29 alineat 4 pentru ca sa nu-i dau sansa fostului angajator sa ma calomnieze viitorului angajator. Astfel ofer acest document viitorului angajator, deoarece conform legii este toata informatia de care are nevoie. La urma urmei de obicei se depune si cazierul la dosarul de angajare.

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime srl alexandru andra alexandru andra O societate \\"SRL\\" a eliberat o adeverinta unui fost salariat, cu ce drepturi a avut la ei, perioada si spor de vechime....intrebarea este....aceasta ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime itm monageo79 monageo79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine. In data de 12.03.2004 am incetat un contract de munca la o societate ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul angajator - neplata salarii, revocare decizie incetare cu somaj ecochina ecochina Buna ziua, vreau sa va rapesc timpul cu o poveste total ciudata ce mi s-a intamplat: Am fost angajata la o firma cu capital strain cu contract normal, pe ... (vezi toată discuția)