avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... adeverinta vechime SRL
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

adeverinta vechime SRL

O societate "SRL" a eliberat o adeverinta unui fost salariat, cu ce drepturi a avut la ei, perioada si spor de vechime....intrebarea este....aceasta adeverinta care tine loc de "inscriere in carnetul de munca" mai trebuie contrasemnata de camera de munca, avand in vedere ca este SRL???
Mi-ar trebui baza legala
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 13:03, 24 Septembrie 2012
Adeverinta de vechime, care cuprinde datele ce erau trecute in cartea de munca, nu mai trebuie sa fie semnata de alta institutie, chiar daca e vorba de SRL sau SA.
Art. 34 alin. (5) din Codul muncii , la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Art. 40 alin. (2) lit. h) din acelasi cod, care prevede obligatia angajatorului de a elibera, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
george-neagu, moderator
Daca adeverinta confirma drepturile de care a beneficiat la acel angajator, nu mai trebuie semnata de ITM.
Insa daca acea adeverinta se vrea a fi o adeverinta de vechime, pt ca nu i s-a intocmit carnet de munca pentru perioada lucrata la acel angajator, inainte de 01.01.2011, aceasta trebuie vizata de ITM, pentru confirmarea acestei vechimi, pentru completarea vechimii in munca a acestuia.
Adeverinta de vechime...nu i s-a intocmit carnet de munca
Daca in perioada 01.01.2011 pana la data plecarii (persoana are carnet de munca), nu au intervenit modificari de salariu, functie,etc...se mai emite aceasta adeverinta de vechime?
La data de 01.01.2011 s-au inchis carnetele de munca, prin urmare de la aceasta data vechimea in munca se va stabilii pe baza carnetului de munca (si dupa caz a adeverintelor de vechime, vizate de ITM, dupa caz).
Dupa data de 01.01.2011 angajatorul va elibera adeverinta de vechime (aceasta nu va mai fi vizata de ITM, intrucat CIM nu se mai inregistreaza la ITM ci doar se raporteaza in revisal.
Chiar daca nu au intervenit modificari dupa data de 01.01.2011 si pana la data incetarii CIM, angajatorul va elibera adeverinta, incepand cu mentiunea:
01.01.2011 ..... continua activitatea in baza aceluiasi CIM .....
si o va incheia prin
xx.xx.xxxx incetat activitatea in temeiul art. ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime 2011 ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si ... (vezi toată discuția)
Adeverinta Doina Elena Doina Elena Care este ultimul model de adverinta de vechime care se elibereaza dupa ianuarie 2011 , agreat de ITM? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime itm monageo79 monageo79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine. In data de 12.03.2004 am incetat un contract de munca la o societate ... (vezi toată discuția)