avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare permis anulat

Buna ziua. Am o întrebare la care nu ii prea găsesc raspuns. In urma cu 2 ani am produs un accident sub influența alcoolului. Permisul de conducere mia fost anulat și am primit 1 an cu suspendare, însă politia romana a omis să îmi retina cartela (permisul fizic). Eu locuiesc in UK și asi vrea sa îmi schimb permisul anulat in Romania cu unul Britanic. Daca fac acest lucru o sa am probleme cu autoritățile romane? Nu vreau să îmi transform pedeapsa cu suspendare în una cu exectuare. Din cate am înțeles autoritățile britanice nu verifica permisele in tarile care le-au emis. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:26, 10 Februarie 2019
Va sfatuiesc sa nu faceti asa ceva, riscati sa raspundeti penal si in UK.
Veti avea probleme cu ambele autoritati!!!
Autoritatile UK nu verifica permisele obtinute in tarile cu care UK are conventii de reciprocitate semnate, DAR, in UK va trebui sa declarati ca nu aveti permisul suspendat, cata puncte va mai raman, etc...!
Atentie, in UK valoarea declarativa este foarte importanta, nu este ca in Rominica.
O declaratie falsa si sunteti pasibil de puscarie in UK, fara suspendare sau indulgenta, infractiunea se numeste "perjury" si este incadrata ca "public offense"
In Ro daca veti fi controlat si prezentati permis din UK pedeapsa va deveni executorie si veti executa si pedeapsa pt conducere fara permis.
Permisul de conducere fiind anulat nu aveti ce preschimba. Pentru obtinerea unui nou permis de conducere va trebui sa dati examen in UK sau in Romania. Nu incercati preschimbarea permisului anulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces in desfasurare cu politia rutiera, plecare in uk Loredana Dobre Loredana Dobre Buna ziua. Urmeaza sa plecam in Uk iar sotul meu se afla in proces cu Politia Rutiera. Pe scurt e posibil sa i se suspende permisul. In momentul in care ... (vezi toată discuția)
Permis spaniol suspendat în spania, dar nepredat la poliție. Îl pot preschimba cu unul românesc? Alin sandu Alin sandu Bună seara, am o mare nedumerire am permis de conducere spaniol, de curând mi a fost suspendat in Spania pentru alcoolemie pe o perioada de 2 ani jumate, eu ... (vezi toată discuția)
Redobandirea dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul romaniei seat seat Buna ziua, am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendarea executarii pentru condus sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta s-a pronuntat pe 1 ... (vezi toată discuția)