Bună ziua! Am înființat o firmă ce produce mobilier la comanda și aș dori să știu dacă pot emite factura și chitanta către persoane fizice, fără a fi nevoit să cumpăr o casă de marcat? Precizez că lucrez în general cu persoane fizice și maxim 3-4 lucrări pe lună.
Vă mulțumesc!
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va trebuie casa de marcat fiscalizata la adresa puntului de lucru unde produceti mobilierul si o veti putea folosi la vanzarea atat catre persoane fizice cat si juridice.
viorel55
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Teoretic nu va trebuie ! Practic va trebuie deoarece, legea este perversa si spune ca trebuie in cazul in care se face vanzare catre persoane fizice. Eu lucrez pe linie IT cu firme de mobila, la comanda si a trebuit sa montam case de marcat, ca sa scapam de gura Garzii Financiare. Nu s-a dat amenda dar vesnic au fost discutii. Bonurile Fiscale in acest caz, au valoare de chitante iar acele bonuri aferente facturilor, e bine sa fie emise pe departamentul cu Tva=0, pentru ca eventual din greseala sa nu se dubleze tva colectata (factura+bf). Cand plata se face integral puteti emite numai bon fiscal (fara factura), de data aceasta pe Departamentul Tva<>0 . Nu puteti sa va despartiti de facturi pentru ca in 90% din cazuri, platile se fac esalonat si in lipsa facturii clientul nu poate fi urmarit. In plus factura se utilizeaza frecvent si la emiterea certificatului de garantie.