As dori sa stiu daca un contract de confidentialitate semnat la incheierea contractului de munca are valabilitate doar pe teritoriul Romaniei ori in toata Europa.
Pe Contract nu este specificata zona sau tara, ci doar valabilitatea in timp.
In contractul de munca este doar o clauza referitor la pastrarea secretului profesional (confidentialitate) timp de 5 ani.
Iar atasat la contractul de munca sa semnat un contract de confidentialitate valabil 5 ani dupa demisie care include daune de 60000 euro in caz de nerespectare
In acel contract se specifica informatiile considerate confidentiale, faptul ca nu se poate reproduce si distribui orice informatie timp de 5 ani si se platesc daune, in cazul nerespectari, de 60000 euro.
Nu am nicio intentie sa divulg informatii confidentiale de la firma dar nu stiu la ce sa ma astept din partea angajatorului dupa ce va afla ca plec de la el si stiu ca ar putea fi in stare sa foloseasca acest contract impotriva mea, folosind prove sau alte chestii false.
Eu plec de la firma din Romania si o sa ma angajez la o firma in Belgia care are acelasi domeniu de activitate.
As dori sa stiu daca in primul rand contractul semnat la firma din Romania e valabil in toata Europa sau are o valabilitate teritoriala si daca angajatorul ar putea sa se indrepte cumva impotriva mea?
Contractul se va aplica, chiar daca va angajati la un angajator strain ... unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem (ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus).
Ok am inteles.
Acuma intrebarea mea este: eu, dupa cum am zis, nu am nicio intentie de a divulga vreo informatie de la fostul loc de munca dar firma la care o sa lucrez e foarte probabil sa se foloseasca de cativa clienti care sunt comuni la firma mea veche din Romania.
Precizez ca firma din Belgia are multi angajati, multi clienti, care deja ii are in momentul in care eu o sa ma angajez.
Nu cred ca pot fi tras la raspundere pentru ca o sa lucrezi cu clienti si firme care eu deja le cunosc, daca acestia sunt clienti firmei din Belgia deja in momentul cand eu ma angajez, fara ca eu sa fi folosit nicio informatie confidentiala.
Daca va respectati contractul incheiat, atunci nu vad cum ati putea fi tras la raspundere ... decat reaua-credinta a fostului angajator v-ar putea aduce la asa ceva.
2250 lei
Rusul
Intentionez sa infiintez un mic srl neplatitor de tva,vanzari.eu ca asociat,daca ma angajez la firma mea pot beneficia de acea subventie de 2250 lei/luna timp ... (vezi toată discuția)