avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... lovitura din lateral in expertiza tehnica judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

lovitura din lateral in expertiza tehnica judiciara

Buna ziua!

Am unele nelamuriri in legatura cu lovitura din lateral. In accidentele auto in care este implicat un autoturism si un pieton, cui i se retine vina?( automat in majoritatea cazurilor pietonul se deplaseaza in fuga pentru a se putea realiza impactul). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:23, 21 Decembrie 2009
de regula ( la noi regula e proasta) vinovat pentru producerea unui accident este soferul, insa in aceste cazuri, cel implicat(soferul) ar trebui sa conteste procesul verbal intocmit si masuratorile politiei.Conteaza foarte mult unde apare lovitura de pe masina; daca aceasta este in lateral (aripi sau usi) vinovatul este pietonul, insa daca lovitura s-a facut (chiar foarte putin) si in orice fel, cu partea din fata a masinii, vinovatul este soferul.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
depinde unde se produce accidentul. pe trecerea de pietoni... e vina exclusiva a soferului, in rest pietonul e vinovat.
Da, asa se considera in prezent.
Evident ca aceasta este regula, dar pot exista si exceptii in functie de situatia concreta existenta ( viteza neadaptata, daca este strada principala,etc)
Problema este pusa la marele general. Trebuie cunoscute toate elemetele si numai dupa aceea se poate formula o opinie.
catalin ciobanu a scris:

depinde unde se produce accidentul. pe trecerea de pietoni... e vina exclusiva a soferului, in rest pietonul e vinovat.


si daca pietonul o ia la sanatoasa pe rosu tisnind de dupa masinile parcate direct in masina omului de ce este vinovat soferul? stiam ca pietonul traverseaza pe verde nu pe rosu... sau s-a schimbat legea si eu nu stiu?

Alte discuții în legătură

Accident rutier Tabteo Tabteo In februarie 2007 am avut un accident rutier. In timp ce ma deplasam cu 20-30 km/h masina mea a fost lovita lateral deasupra rotii fata stanga de un copil de ... (vezi toată discuția)
Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)
Contestare pv amenda dupa un accident culpa comuna RobyP RobyP Buna ziua, In data de 15.09.2015 am patit un accident cu victima. Concret eu am dat cu masina in spate si un batran a traversat strada fara sa se asigure si ... (vezi toată discuția)